Menu
© Mercedes
Nieuws

Renault beweert dat er zeker wel olie wordt verbrand

5 reacties | 2429x gelezen
05-07-2017 18:22

EvDelft | Enige tijd geleden berichtten wij over het gerucht dat bepaalde teams olie door hun brandstof zouden mengen om zo betere prestaties uit hun motoren te halen.

Bron: EuroSport.co.uk

Olie geeft een extra beetje vermogen en het verhaal werd aan het begin van het seizoen door Red Bull aan het licht gebracht. Op dat moment verdacht het Oostenrijkse team Mercedes ervan op dit gebied een slimmigheidje te hebben toegepast. Mercedes sloeg terug met de woorden dat Red Bull spoken zag.

Daarmee leek de zaak afgedaan, tot anderhalve week geleden. Schijnbaar uit het niets deed de FIA een verklaring uitgaan dat geen enkel team olie mag verbranden, of enige andere chemicaliën die de prestaties van de motor verbeteren.

De suggestie is dat dit laatste bij Mercedes vandaan komt, die Ferrari ervan verdenkt iets aan de benzine toe te voegen dat niet door de reglementen wordt goedgekeurd. Uiteraard wordt dit door Ferrari ontkend, maar Renault is er zeker van dat de FIA geen hernieuwde waarschuwing zou doen uitgaan als er geen verdenkingen zijn dat er teams zijn die de grenzen van de reglementen overschrijden.

Rémi Taffin, hoofd van de motorenafdeling van Renault, liet weten: "De FIA zal nooit een discussie aangaan of een verklaring uitgeven als er geen verdenkingen zijn. Maar ik moet zeggen dat zolang het ons aangaat, we er geen echte aandacht aan besteden. We hebben wel wat beters te doen."

Toch is Taffin ervan overtuigd dat de laatste waarschuwing van de FIA duidelijk moet zijn dat niet iedereen zich aan de regels hield: "We begrijpen wat er aan de hand is. We weten dat we alleen brandstof mogen gebruiken. Ik denk echter dat niet iedereen dat doet. Kijk naar wat er allemaal beschikbaar is en vergelijk wat er gebeurt."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;