Menu
© McLaren
Nieuws

Honda heeft twee motoren klaar voor GP Oostenrijk

1 reactie | 1848x gelezen
03-07-2017 21:30

EvDelft | Yusuke Hasegawa, van Honda, laat weten dat hij verwacht dat McLaren tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk meer competitief zal zijn, nu de Japanse motorleverancier de 'spec 3' laat monteren in beide auto's van het team uit Woking.

Bron: Formula1.com

De nieuwe motor werd tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan al door Fernando Alonso uitgeprobeerd, maar omdat zowel de Spanjaard als teamgenoot Stoffel Vandoorne al een enorme hoeveelheid strafplekken hadden voor de startopstelling, werd besloten in de MCL32 van Alonso de oudere motor terug te bouwen. Honda kon dan nog verder werken aan de ontwikkeling van de krachtbron.

Ondanks de minder krachtige motor, wist Alonso de eerste punten van 2017 voor zijn team binnen te halen. Met de nieuwe motor op de Red Bull Ring, verwacht Hasegawa dat er meer progressie geboekt kan worden: “Bij de vorige race, in Azerbeidzjan, konden we onze eerste punten behalen. Ik denk dat dit zorgt voor wat optimisme bij het team. We hebben de nieuwe krachtbron getest, de spec 3, met Fernando Alonso, tijdens de eerste vrije training. We zagen daarbij dat de motor meer vermogen leverde. We hebben verder gewerkt aan de afstelling van de motor waarbij we gebruik hebben gemaakt van de verzamelde informatie op het circuit. Beide coureurs zullen in Oostenrijk de nieuwe motor kunnen gebruiken. Ik denk dat er een verbetering zichtbaar zal zijn in de competitiviteit van het team en ik kijk uit naar de race.”

Teambaas Éric Boullier liet ondertussen weten dat er ook nieuwe onderdelen op de auto gemonteerd zullen worden, waardoor het team in zijn geheel een betere auto zal hebben. Boullier hoopt dat zijn coureurs zich nu in het gevecht in het middenveld kunnen mengen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

wel ik hoop het met jullie mee , maar eerst zien dan pas geloven.... Honda beloofd al 3jaar.

0 04-07-2017 09:42:45
;