Menu
© Ferrari
Nieuws

Officieel: Geen verdere straf voor Sebastian Vettel

13 reacties | 2046x gelezen
03-07-2017 20:00

EvDelft | De FIA heeft besloten dat er verder geen actie wordt ondernomen naar aanleiding van de opzettelijke aanrijding van Sebastian Vettel op Lewis Hamilton tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan.

Bron: PitPass.com

De officiƫle verklaring zegt:

"In navoling van het incidnet bij de Grote Prijs van Azerbeidzan, zijnde een botsing tussen auto nummer 5 (Sebastian Vettel) en auto nummer 44 (Lewis Hamilton), werd Sebastian Vettel vandaag uitgenodigd voor een hoorzitting op het hoofdkantoor van de FIA in Parijs. Hij werd vergezeld door teambaas Maurizio Arrivabene."

De stewards besloten Sebastian Vettel een stop-en-go straf te geven van 10 seconden. Het is de zwaarste straf die ze op de baan kunnen uitdelen, behalve het tonen van de zwarte vlag. Dat betekent diskwalificatie voor de betreffende coureur. Sebastian Vettel kreeg ook drie strafpunten op zijn superlicentie.

Hoewel de FIA de beslissing van de stewards respecteert, blijft het overkoepelende orgaan erg bezorgd over de implicaties die het incident tot gevolg kan hebben. Ten eerste geeft de actie van Vettel een slecht imago af naar de fans en de jonge coureurs, en ten tweede wil de FIA haar reputatie op veilig weggedrag hoog houden.

Na een intense discussie en verder onderzoek door middel van videobeelden en aangeleverde informatie, werd Vettel volledig verantwoordelijk gehouden voor de aanrijding.

Sebastian Vettel bood zijn oprechte verontschuldigingen aan de FIA aan, alsmede aan de gehele motorsport. Hij gaat zich de komende 12 maanden ook toeleggen op het bijwonen van ondewijzende activiteiten van de FIA bij verschillende evenementen en raceklassen, waaronder het Formule 2-kampioenschap, het Formule 3-kampioenschap en het Formule 4-kampioenschap. De FIA zal bepalen wanneer Vettel aanwezig moet zijn. Vanwege het incident, heeft Jean Todt bepaalds dat Vettel geen enkele activiteit mag bijwonen in 2016 die gaat over veiligheid op de weg.

De FIA heeft notie genomen hiervan, evenals van de persoonlijke excuses van Sebastian Vettel en zijn pleit om deze excuses publiekelijk te maken. Bovendien heeft de FIA zich ervan verzekerd dat Scuderia Ferrari werkt in lijn van de reglementen.

In het licht van bovenstaande afspraken, besloot Jean Todt de zaak af te doen en te sluiten.

Echter, gezien de ernst van de situatie, hield Todt wel de mogelijkheid open dat mocht dit gedrag van Vettel niet veranderen en een trend lijken te worden, de zaak onmiddelijk wordt heropend en nader wordt onderzocht.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Binatang
Silver Member

Hoofdreden: hij heeft alle verantwoordelijkheid op zich genomen en excuses gemaakt aan Todt.

Dus net als het schelden naar Charlie wordt hij lekker voorgetrokken.

Zoals ook in die zaak, zal een ieder die zoiets toch weer flikt erg hard worden aangepakt. Zo ook hier, direct worden voorgedragen aan het hof van de FIA.

0 03-07-2017 20:09:07
haastig
Senior Member

Een passende foto bij dit artikel. Ha..ha..lekker weer iedereen voor de gek gehouden, lacht Vettel.

0 03-07-2017 20:31:13

Er zal wel rekening gehouden zijn met het feit dat meneer Vettel vandaag zijn dertigste verjaardag viert... ;)

0 03-07-2017 21:35:04
Gallardo
Hoofdredacteur

En nu hop naar het volgende race weekend, genoeg over geschreven en gezegd lijkt me.

0 03-07-2017 22:19:34
KawaEd
Senior Member

Schandalige beslissing!

De jankerd heeft het weer geflikt.
Belachelijke jurisprudentie.....ik had 'm direct geschorst.....!!

0 03-07-2017 23:21:36
arts3
Silver Member

Ben er blij mee dat Vettel niet is geschorst.Weer zo'n een twee overwinning van Mercedes in Oostenrijk zeker.Daar zit niemand op te wachten.Vettel is de enige die ze het vuur aande schenen kan leggen.

0 04-07-2017 11:10:47

Kennelijk gelden de regels niet voor Vettel en Ferrari. Ik vind het schandalig dat er verder geen actie is ondernomen. Vettel komt er - alweer, net als in Mexico - veel te gemakkelijk vanaf.

3 04-07-2017 11:51:55
f1stevie
Silver Member

wat wil je dan de ze weer maar eens de wk titel aan LH geven, ik ben niet vergeten wat LH vorig jaar probeerde om rosberg te naaien, ze hadden hem dan ook een zwarte vlag mogen geven! ik blijf het 1 van de mooiste actie vinden van de afgelopen jaren, meer van dat zou ik zeggen ipv te mekken over de boordradio... en er word veel te veel over gelult , Vettel geeft zijn straf gehad en dat was blijkbaar voldoende ( punt )

04-07-2017 17:41:26

Dat wil ik niet, maar ik wil ook geen valsspelerij zien. Vettel wordt nu feitelijk voorgetrokken door de FIA. Als hij de regels overtreedt, moet hij daar de gevolgen van dragen, ongeacht welke invloed dat heeft op het kampioenschap. De FIA moet in mijn ogen niet kijken naar de strijd om de titel, maar puur naar de situatie.

04-07-2017 18:28:17
Speedster
Bronze Member

Dat LH hierdoor kampioen zou worden lijkt mij stug. Gewoon de straf volgens het regelement....ik heb het vermoeden dat dat niet is gebeurd. En wat er vorig jaar heft gespeeld is hier niet aan de orde. Zo kan je alles wat krom is recht praten. Vettel verdient een hoge straf. Waarvoor bestaat er een regelement eigenlijk. Voor oa veiligheid toch of om uitzonderingen op te maken. Aanfluiting FIA!!!!

04-07-2017 18:56:16
f1stevie
Silver Member

alle respect maar leg me dan eens uit wat de straf is voor iemand opzettelijk aanrijden...
jullie kunnen nu wel vinden dat de straf te ligt is.... maar hij geeft wel zijn 15 sec straf gehad (ook al is dit niet voldoende in jullie ogen)

1 05-07-2017 09:00:52
Speedster
Bronze Member

Minimaal 1 schorsing en de 3 strafpunten. Als Vettel uit de uitslag word gehaald zijn ook de 10 sec penalty teniet gedaan. Dan zou ook de strijd voor wk nog helemaal open liggen.....

05-07-2017 09:15:50
FerrariFTW
Silver Member

Terecht. Een stop een go was terecht, maar een extra straf was overbodig. Het is totaal verkeerd wat hij doet, maar wat Hamilton doet is ook gewoon onsportief en had dus ook wel 5 seconden mogen krijgen. Mits het de eerste zware fout is van Vettel dit seizoen vind ik dat er niets meer moet gebeuren. Hij zal het wel al voelen op zijn strafpuntenlicentie.

0 05-07-2017 21:38:03
;