Menu
© Ferrari
Achtergrond

Wat de geschiedenis ons vertelt over de gevolgen van de actie van Sebastian Vettel - Deel 5: Vettel

5 reacties | 6292x gelezen
02-07-2017 05:00

EvDelft | Het gebeurt niet vaak dat een actie op de baan zulke eensgezinde meningen genereert als die van Sebastian Vettel op Lewis Hamilton tijdens de safetycar situatie tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan.

Bron: AutoSport.com

Er is geen 'nieuw bewijs' in het geval van het incident tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, behalve dat Vettel zelf aan het woord kan komen. Hij heeft in Bakoe niet met de stewards gesproken.

Vettel is al dichtbij een schorsing omdat hij nog maar een paar punten 'tegoed' heeft op zijn superlicentie. Hij staat op 9 punten op dit moment, die hij met vier verschillende incidenten 'gekregen' heeft. Drie daarvan komen uit Bakoe.

Als Vettel tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk nog eens drie strafpunten verzamelt, zal hij de race daarna niet mogen rijden. Na de Grote Prijs van Oostenrijk komen de twee punten die hij vorig jaar in Silverstone gekregen heeft, te vervallen, en dan is hij 5 punten verwijderd van een eenmalige schorsing.Waarschijnlijk zal de uiteindelijke discussie zich gaan richten op het stellen van een voorbeeld voor de jonge coureurs. Dat is ook iets waar Hamilton het zondagavond over had. Bovendien is de FIA betrokken bij een groot project om de wegen veiliger te maken, en daar is de overkoepelende organisatie heel serieus in. Agressie op de weg is daarbij een speerpunt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;