Menu
© Williams
Nieuws

Jacques Villeneuve blijft kritisch over Lance Stroll

4 reacties | 1931x gelezen
01-07-2017 12:32

EvDelft | Ondanks dat Lance Stroll tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan zijn eerste podium binnenhaalde, nadat hij tijdens de Grote Prijs van Canada, een race eerder, zijn eerste punten scoorde, blijft Jacques Villeneuve volhouden dat hij gelijk had over de 'zielige' prestaties van zijn landgenoot.

Bron: AutoSport.com

Villeneuve werd in 1997 wereldkampioen Formule 1 en is nu specialist voor zowel de Franse als Italiaanse televisie. Hij haalde zich de woede op de hals van de media en de fans in zijn thuisland door eerder dit jaar te suggereren dat Lance geen goed werk afleverde in verhouding tot diens teamgenoot bij Williams, Felipe Massa.

Stroll behaalde zijn eerste punten van het seizoen tijdens de Grote Prijs van Canada door negende te worden. Twee weken later werd hij derde tijdens de Grote Prijs van Azerbeidjan. Villeneuve zegt echter dat dit niets afdoet aan zijn eerdere commentaar.

Villeneuve: "Tot de race in Canada heb ik altijd gezegd dat het zielig was. En dat was het ook. Ik heb echter ook altijd gezegd dat hij, wanneer alles voor elkaar heeft, kan winnen omdat hij altijd overal gewonnen heeft. En dat is waarschijnlijk wat hier gebeurde. Maar we moeten de realiteit niet uit het oog verliezen. Je moet het durven toegeven wanneer je net goed genoeg bent, dat is alles."

"Ik snap dus niet waarom men zo boos is op mij. Je kunt niet met droge ogen beweren dat hij zo geweldig is, wanneer hij een seconde langzamer is dan Massa. Je moet realistisch blijven. Montréal was leuk, Bakoe was goed. Maar het haalt mijn woorden van eerder dit seizoen niet onderuit", aldus de Canadees.

"De laatste race was hij goed, geen twijfel mogelijk. Maar ik neem niet terug wat ik heb gezegd, omdat hij toen gewoonweg niet presteerde", verdedigde Jacques zijn eerdere uitspraken.

Daar komt bij dat Villeneuve nu denkt dat de race in Canada hem meer zelfvertrouwen heeft gegeven voor de race in Bakoe: "De punten uit Montréal hebben hem geholpen. Hij was niet snel daar, maar iedereen viel uit. Hij hield zijn hoofd koel en behaalde de punten. Daardoor is er nu een last van zijn schouders gevallen. Dat was duidelijk zichtbaar in Bakoe. Toen iedereen tegen elkaar reed, bleef hij uit de problemen. Hij had geluk, maar hij was ook snel. Hij deed geen domme dingen en kwam op het podium. Niets mis mee, toch?"

"Je kon in Azerbeidzjan duidelijk zien dat hij veel meer ontspannen achter het stuur zat. Hij reed normaal. Zou ik dat bekritiseren? Natuurlijk niet. Maar dat wil niet zeggen dat de start van zijn seizoen goed was", besloot Villeneuve.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

thatstho
Silver Member

villeneuve heeft over iedereen altijd wat te zeiken....misbaksel

0 01-07-2017 14:45:25
Speedster
Bronze Member

Oke Jacques.....maar nuanceren mag ook hoor. Lance leert ook....en ik heb de indruk in een rap tempo.

0 01-07-2017 19:39:44
McLovin
Quite a regular

Die man loopt alleen maar iedereen af te zeiken om zelf een beetje aandacht te krijgen...

0 02-07-2017 21:42:18
FerrariFTW
Silver Member

Hij heeft gelijk. Massa had in die positie met 99% zekerheid gewonnen. Williams was seller dan Red Bull in de race, dus hij heeft gewoon geluk gehad. Goed gereden oké, maar immens geluk. Als je derde wordt wanneer je de race moet winnen, dan heb je gefaald.

0 05-07-2017 08:38:06
;