Menu
© FIA
Nieuws

Denemarken wil Formule-1 race

6 reacties | 2216x gelezen
30-06-2017 23:52

ozzyexowaw | De Deense hoofdstad Kopenhagen is druk met de voorbereidingen voor het plannen van een Formule 1-race. De planning is dat de Formule 1 in 2020 op bezoek gaat bij de Denen.

Bron: autosport.com

Deze berichten komen vanuit de Deense krant BT, zij schrijven dat Lars Seier Christensen, een zakenman, deze week in Londen met Liberty Media, de huidige eigenaar van de Formule 1, heeft gesproken over een eigen Grand Prix project in Denemarken.

Hermann Tilke zal zich ontfermen over het ontwerp voor een stratencircuit in Kopenhagen. Christensen: "Tilke heeft aangegeven dat het geen probleem zal zijn om een mooi en snel circuit in het centrum van Kopenhagen samen te stellen." Hermann Tilke is geen onbekende in de Formule 1, hij ontwierp onder andere het Baku City Circuit, die vorig weekend nog op de agenda stond. De Deen Kevin Magnussen, rijdend voor Haas, kijkt nu al uit naar een Formule 1-race is zijn thuisland.

De Deense overheid heeft zich ook achter het project geschaard, getuige de woorden van Brian Mikkelsen, minister van Industrie. "Zodra het nog realistischere vormen aanneemt zullen we officieel naar buiten treden met onze plannen. Ik denk dat de Formule 1 een geweldige manier is om Kopenhagen wereldwijd onder de aandacht te brengen." Aldus de Deen Mikkelsen.

Hoewel er dus grote plannen zijn voor een Grand Prix is er in het verleden al eens gereden in Denemarken. Tussen 1960 en 1995 werd de race dertien keer gehouden op de Roskildering en de Jyllandsring.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;