Menu
©
Nieuws

Officieel einde tijdperk Ron Dennis bij McLaren

0 reacties | 1326x gelezen
30-06-2017 22:50

ozzyexowaw | Voormalig directeur Ron Dennis van McLaren treedt terug als bestuursvoorzitter van McLaren, na 37 jaar is het einde verhaal. Hij verkoopt hierbij ook al zijn aandelen.

Bron: BBC.com

In al die tijd dat hij in dienst was van McLaren leidde hij het gelijknamige team naar 158 overwinningen en zeventien wereldtitels in de Formule 1. Volgens anonieme bronnen binnen McLaren verdient Dennis 275 miljoen pond met de verkoop van zijn aandelen.

Dennis was in november vorig jaar al door de twee andere eigenaren van McLaren gedwongen te vertrekken als directeur. Hij werd vervangen door Zak Brown. Hij bleef toen aan als bestuursvoorzitter, maar hield zich niet meer actief bezig met de Formule 1. Dennis: "Ik wens McLaren het beste toe voor de toekomst en gun ze een succesvolle toekomst. Met een goede financiële fundering en groei, en geleid door een ambitieuze directie".

McLaren heeft al sinds de Grand Prix van Brazilië in 2012 geen race meer gewonnen. Het staat momenteel laatste in het kampioenschap en kent opnieuw een tegenvallend seizoen met veel problemen met de Honda krachtbron.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;