Menu
© Campos Racing
Nieuws

Tweede Chinese inschrijving voor een Formule 1-team

1 reactie | 1568x gelezen
29-06-2017 18:58

EvDelft | Een tweede, nog niet bij naam bekend, Chinese Formule 1 team zou te kennen hebben gegeven interesse te hebben in het opzetten van een Formule 1-team.

Bron: PlanetF1.com

Volgens Auto Motor und Sport is er behalve het China F1 Racing Team Limited, nog een Chinese inschrijving gedaan. Het bericht zegt ook dat het team in verband wordt gebracht met een Spaanse Formule 2-team. Campos Racing. Campos Racing, eigendom van voormalig Formule 1-coureur Adrian Campos, probeerde eerder al in de Formule 1 te komen.

Zowel afgevaardigden van de FIA als van Liberty Media hebben er geen geheim van gemaakt dat ze graag 24 auto's op de startopstelling willen hebben, vooral nu Manor Racing er niet meer bij is.

Het is echter te laat nu om een team op te zetten en mee te laten doen voor 2018, dus elke partij die geïnteresseerd is in deelname aan de Formule 1 zal dat vanaf 2019 kunnen doen. De FIA wil volledige inzage in de financiën van het bedrijf om zo te kijken of het team competitief kan zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Speedster
Bronze Member

Top, ik hoop dat dat het deelnemersveld gaat groeien. Nu nog een paar GP's erbij (naar 25 per seizoen) en het dan is het helemaal feest!!

0 29-06-2017 23:22:21
;