Menu
© Ferrari
Nieuws

FIA is nog altijd bezig met Sebastian Vettel

9 reacties | 3057x gelezen
29-06-2017 15:22

EvDelft | De FIA kijkt wat het kan doen aan de actie van Sebastian Vettel tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan tegen Lewis Hamilton. Binnen een paar dagen wordt er besloten of, en zo ja, wat, er gedaan gaat worden.

Bron: Joe Saward

Mocht de FIA besluiten Vettel nog verder te straffen, dan zal her waarschijnlijk een hoorzitting komen bij het internationale tribunaal van de FIA. Dit is, laten we zeggen, de rechtszaal van de FIA, en die kan straffen opleggen.

De jury van dit internationale tribunaal bestaat uit 36 rechters en de beslissing wordt genomen door meerderheid. Zolang er ruimte is, is de pers welkom bij dit soort zittingen.

In de rol van aanklager zullen we de president van de FIA vinden, dus dat is Jean Todt. Echter, hij kan die rol overdragen aan de vice-president voor sport, of de vice-president voor mobiliteit. In dit geval, is het redelijk veilig aan te nemen dat Graham Stoker de aanklager zal zijn. Hij is de vice-president van sport. Uiteraard alleen als Todt andere dingen te doen heeft.

Vettel zal voor het tribunaal worden geroepen en de verschillende argumenten worden gehoord. Daarna zal worden bepaald of de coureur van Ferrari een grotere straf tegemoet kan zien en de rechters zullen dan beslissen. Mocht Vettel of Ferrari het er niet mee eens zijn, kunnen ze in beroep bij het internationale hof voor beroep.

Dit alles is natuurlijk op dit moment nog puur hypothetisch, omdat de FIA nog niet heeft besloten wat er gaat gebeuren.

Echter, en hier zit hem de crux, bij de FIA staat veilig rijden hoog in het vaandel. Daarmee komt Todt in een spagaat tussen al dan niet ingrijpen in het kampioenschap Formule 1, of de geloofwaardigheid omtrent de campagne veilig rijden in gevaar te brengen.

Het worden spannende dagen voor Vettel en Ferrari.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;