Menu
© Ferrari
Nieuws

FIA is nog altijd bezig met Sebastian Vettel

4 reacties | 1687x gelezen
29-06-2017 15:22

EvDelft | De FIA kijkt wat het kan doen aan de actie van Sebastian Vettel tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan tegen Lewis Hamilton. Binnen een paar dagen wordt er besloten of, en zo ja, wat, er gedaan gaat worden.

Bron: Joe Saward

Mocht de FIA besluiten Vettel nog verder te straffen, dan zal her waarschijnlijk een hoorzitting komen bij het internationale tribunaal van de FIA. Dit is, laten we zeggen, de rechtszaal van de FIA, en die kan straffen opleggen.

De jury van dit internationale tribunaal bestaat uit 36 rechters en de beslissing wordt genomen door meerderheid. Zolang er ruimte is, is de pers welkom bij dit soort zittingen.

In de rol van aanklager zullen we de president van de FIA vinden, dus dat is Jean Todt. Echter, hij kan die rol overdragen aan de vice-president voor sport, of de vice-president voor mobiliteit. In dit geval, is het redelijk veilig aan te nemen dat Graham Stoker de aanklager zal zijn. Hij is de vice-president van sport. Uiteraard alleen als Todt andere dingen te doen heeft.

Vettel zal voor het tribunaal worden geroepen en de verschillende argumenten worden gehoord. Daarna zal worden bepaald of de coureur van Ferrari een grotere straf tegemoet kan zien en de rechters zullen dan beslissen. Mocht Vettel of Ferrari het er niet mee eens zijn, kunnen ze in beroep bij het internationale hof voor beroep.

Dit alles is natuurlijk op dit moment nog puur hypothetisch, omdat de FIA nog niet heeft besloten wat er gaat gebeuren.

Echter, en hier zit hem de crux, bij de FIA staat veilig rijden hoog in het vaandel. Daarmee komt Todt in een spagaat tussen al dan niet ingrijpen in het kampioenschap Formule 1, of de geloofwaardigheid omtrent de campagne veilig rijden in gevaar te brengen.

Het worden spannende dagen voor Vettel en Ferrari.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Terecht dat het nog verder onderzocht gaat worden. Mongool dat t is.
Mocht dit bij hem gedaan zijn was het janken over de boordradio troef geweest.
Nu weet meneer ineens niet wat hij verkeerd heeft gedaan.
Ik zeg dsq voor de volgende race.

0 29-06-2017 16:15:47
bengelke
Gold Member

gewoon alle punten afpakken. Vettel is een tweede schumi aan't worde

0 29-06-2017 17:18:45
Sicko
Gold Member

Levenslange uitsluiting van FIA-races is aan de orde. Dit soort tokkie-gedrag (sorry meneer Tokkie) is niet te tolereren. De FIA moet hier keihard ingrijpen. Anders krijg je eenzelfde ontwikkeling als bij voetbal, dat fout gedrag van voetballers de zgn. fans zeer negatief beinvloeden. Dus FIA: schop deze hufter er uit.

0 29-06-2017 19:57:59
Speedster
Bronze Member

Schorsing voor 1 race meer als voldoende. Dat de FIA dan invloed zou hebben op kampioenschap is niet zo. De acties van de coureurs hebben invloed. Fouten (bewust of onbewust) maken hebben consequenties.....maar levenslange schorsing, NEEN!.

0 29-06-2017 23:09:00
;