Menu
© McLaren
Nieuws

Hasegawa zegt dat Honda volgend jaar sterker zal zijn

5 reacties | 2866x gelezen
29-06-2017 13:11

EvDelft | Honda heeft er alle vertrouwen in dat het eindelijk progressie boekt in de Formule 1.

Bron: GrandPrix.com

En dat is ondanks de intense speculaties dat het Japanse bedrijf, dat sinds 2015 weer samenwerkt met McLaren, op het punt staat door het team in de steek gelaten te worden. Echter, er zijn inderdaad tekenen dat het beter gaat met Honda.

In Bakoe had Fernando Alonso een straf van 40 startplekken gekregen vanwege vele nieuwe onderdelen op zijn motor. Die nieuwe onderdelen zijn alleen gebruikt in de eerste vrije training en waren in feit de derde specificatie van de motor van Honda. Er wordt gezegd dat deze nieuwe specificatie 30 pk meer levert dan de motor waarmee Alonso zijn eerste punten van het seizoen binnenhaalde, afgelopen zondag.

Yusuke Hasegawa liet weten: "We dachten dat we het in Bakoe, zo ver achter de rest en met de karakteristieken van het circuit, het moeilijk was punten te scoren. Dus we hebben de tweede specificatie van de motor gebruikt en de nieuwe motor voor Fernando bewaard voor de Grote Prijs van Oostenrijk."

Wat betreft de winst van 30 pk, zegt Hasegawa: "Het gaat beter, we komen dichterbij, maar we zijn nog niet op het niveau van de andere leveranciers. Maar het gaat steeds beter bij Honda. We zullen in 2018 sterker zijn."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;