Menu
© McLaren
Nieuws

Flavio Briatore sluit een terugkeer van Fernando Alonso naar Ferrari niet uit

7 reacties | 2477x gelezen
28-06-2017 16:37

EvDelft | Flavio Briatore was toen Fernando Alonso bij Renault reed daar de teambaas. Tevens was, en is, hij de manager van de Spanjaard.

Bron: GrandPrix.com

De flaboyante Italiaan was afgelopen weekeinde - zoals inmiddels wellicht bekend - aanwezig in Bakoe tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Er gaan veel geruchten dat de tweevoudig wereldkampioen volgend jaar naar Mercedes gaat, want Flavio had een diner met Toto Wolff en Niki Lauda, beiden van Mercedes.

Maar Briatore liet ook weten dat Ferrari een goede optie is voor 2018. Kennelijk heeft hij niet alle bruggen achter zich verbrand toen hij daar drie jaar geleden wegging. Briatore: "Fernando heeft het altijd goed met iedereen binnen het team kunnen vinden. De enige waar hij problemen mee had, was de toenmalige teambaas Marco Mattiacci. Je kunt nooit iets uitsluiten in het leven. Fernando is een beetje als Ayrton Senna, die nooit problemen had met zijn team. Hij heeft alleen een auto nodig waar hij mee kan winnen."

Er zijn echter nog meer opties voor Alonso, aldus Briatore: "Er zijn in de Formule 1 maar twee teams die racen om te winnen. Dat zijn Ferrari en Mercedes. McLaren kan alleen weer een topteam worden als ze een andere motor nemen. We zien het wel. Red Bull en Force India kunnen goede races hebben, hebben we gezien in Bakoe."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;