Menu
© Force India
Nieuws

Naamswijziging voor Force India naar Force 1 in 2018 mogelijk

0 reacties | 1272x gelezen
28-06-2017 15:22

EvDelft | Al enige tijd is het idee gaande bij Force India om de naam te wijzigen in een meer internationale naam. De naam die bij het team de voorkeur lijkt te hebben, is Force 1.

Bron: GrandPrix.com

Eerder in juni lieten wij al weten dat Vijay Mallya en zijn teamleiding overwogen het woord 'India' uit de teamnaam te halen. Mallya: "Het idee is dat we onze prestaties hebben verbeterd. En daarom zijn we in staat meer internationale sponsoren aan te trekken. De naam Force India zou tegen ons kunnen werken in dat geval."

Het Duitse blad Auto Motor und Sport bericht nu dat het team lonkt naar de naam Force 1. "Force India heeft met BWT eindelijk een hoofdsponsor en daardoor wordt het budget voor het eerst groter dan € 100.000.000 voor het team. Dat maakt het weer aantrekkelijk voor andere sponsoren", aldus het Duitse blad.

Otmar Szafnauer, sportief directeur van het team uit Silverstone, bevestigde: " Aan het einde van het seizoen zullen we een verzoek indienen de naam van ons team te veranderen. Het woord 'Force' zal blijven bestaan, zodat de mensen wel weten wat we zijn, volgend jaar."

De eigenaren van het team zijn op dit moment de in schandalen verwikkelde Indiër Vijay Mallya en de inmiddels in de gevangenis zittende Indiër Subrata Roy.

De geruchten dat het team verkocht wordt, zijn overigens nog niet gestopt. Szafnauer: "Ik was pas een week bij het team, toen er geruchten gingen dat het team te koop stond. Wat dat betreft is er niets veranderd."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;