Menu
© Renault
Nieuws

Abiteboul ontkent komst sterk verbeterde motor in 2017

5 reacties | 1967x gelezen
17-06-2017 01:09

EvDelft | Renault zal dit seizoen geen grote veranderingen meer doorvoeren aan haar motor. Daarmee spreekt Cyril Abiteboul de woorden van Christian Horner tegen.

Bron: MotorSportWeek.com

Renault voerde dit jaar een nieuw concept in en zei dat het grote veranderingen zou kunnen doorvoeren. Echter, Abiteboul zegt nu dat er alleen kleine verbeteringen worden gedaan, race na race, en dat de grote verbetering moet wachten tot 2018.

Dat is totaal het tegengestelde van wat Christian Horner heeft gezegd. De teambaas van Red Bull, dat met motoren van Renault rijdt, suggereerde dat voor de Grote Prijs van Canada een grote verbetering werd doorgevoerd, en dat die nu in Bakoe geleverd zou gaan worden.

Abiteboul zegt dat dat niet gaat gebeuren: "Het was Red Bull die zei dat we een nieuwe motor zouden leveren in Bakoe. Er zijn constant verbeteringen, elke nieuwe race voeren we die door. Vorig jaar hebben we een enorme verwachting gecreëerd en toen we de verbetering doorvoerden, had dat een grote invloed. Dat kunnen we dit jaar echter niet herhalen."

"Het gaat nu om constant kleine verbeteringen door te voeren die in totaal een verschil zullen maken. Er is geen magisch wachtwoord. De grote verbetering zal volgend jaar komen. Dan hebben we een compleet nieuw concept. En dat gaat een groot verschil maken, maar, zoals ik zei, is dat pas in 2018", aldus Abiteboul.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;