Menu
© Mercedes
Nieuws

Valtteri Bottas voelt zich thuis bij Mercedes

3 reacties | 1236x gelezen
16-06-2017 14:51

EvDelft | Valtteri Bottas is bij Mercedes binnengehaald voor de periode van één jaar.

Bron: Formule1Nieuws.nl

Als vervanger van wereldkampioen Nico Rosberg, kreeg Bottas een eenjarig contract aangeboden. De achterliggende gedachte van Mercedes daarvan was, dat eind dit seizoen veel contracten van topcoureurs aflopen, zoals van Sebastian Vettel (Ferrari) en Fernando Alonso (McLaren).

Bottas doet het niet slecht en heeft een aantal mooie races laten zien. Zijn eerste overwinning behaalde hij tijdens de Grote Prijs van Rusland. In Monaco was hij duidelijk sneller dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton en in Canada kon hij de drievoudig wereldkampioen goed bijhouden.

Het is dan ook geen onmogelijkheid, mocht de Fin blijven presteren, dat hij gewoon zal blijven in 2018.

Bottas zelf liet weten: "Ik probeer elke race met Lewis de strijd aan te gaan. Het proberen hem te verslaan is een grote motivatie voor mij, maar hij is zeker geen gemakkelijke teamgenoot. Ik denk dat het circuit van Bakoe mij wel ligt, en mijn doen is om races te winnen, en de titel. Voor nu is het echter belangrijk dat ik constant en goed presteer, voor mijzelf en voor het team."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Ook Bottas (wie niet) s al een betere coureur gebleken dan Hamilton. Ook hij heeft echter ingestemd met een rol als tweede coureur, doet dat ook voorbeeldig en heel duidelijk. [we hadden toch ooit ook eens een Kovalainen?"> Voor zijn diensten wordt hij ook nog eens een paar miljoen dollars meer betaald dan bij Williams en zie: Iemand die zich "thuis voelt".

2 16-06-2017 19:57:28
bvonk
Moderator

Vraag me steeds meer af welke zender/media jij gebruikt om de Formule 1 te volgen. Hamilton heeft elke teamgenoot meer verslagen dan er van "verloren" te hebben. Daarnaast heeft elk team waar hij voor gereden heeft altijd aangegeven dat de coureurs een gelijke kans krijgen wat ook altijd is bevestigd door de coureurs zelf, ook degene die nu niet meer actief zijn in de F1 (Kovalainen, Button en Rosberg).

16-06-2017 21:33:46
Sicko
Gold Member

Hamilton is altijd "eerste rijder" geweest. Dat de teams waarvoor hij reed aangaven dat beide coureurs gelijke kansen zouden hebben/krijgen, is alleen maar een politiek statement. En de tweede rijder zegt wat zijn baas wil voor een paar miljoen dollar. Zo werkt het in de commerciële F1, het is helaas niet anders.

17-06-2017 21:14:13
;