Menu
© Honda
Nieuws

"Honda ligt achter in simulatie"

6 reacties | 2152x gelezen
16-06-2017 11:28

EvDelft | Een voormalig Formule 1-ingenieur is van mening dat Honda achterligt op het gebied van simulatie.

Bron: GrandPrix.com

Deze week, te midden van de geruchten dat McLaren volgend jaar zonder Honda verder gaat, liet Yusuke Hasegawa weten dat de motorleverancier problemen heeft met het vertalen van de resultaten van de testbank naar het circuit.

Toni Cuquerella, voormalig ingenieur in de Formule 1 van het team HRT, liet weten: "Het kan heel goed zijn dat ze veel hebben geïnvesteerd, maar veel geld zal niet slim besteed zijn. Of er is te weinig geïnvesteerd in het begrijpen van het belang van simulatie."

Hij liet weten dat Honda geen nieuwkomer is waar het gaat om tests en testbanken, maar hij denkt tevens dat er niet genoeg aandacht is besteed aan de specifieke eisen welke de Formule 1 stelt.

"In de Formule 1 kun je vrijwel niet testen. Daarom zijn de testbanken in de Formule 1 enorm geavanceerd. Wanneer je de motor test, hangt veel af van de versnellingsbak, en van het chassis. Alles is enigszins flexibel, buigt, vibreert. Ik heb geen idee op welk niveau Honda zich op dit moment bevindt, maar ik durf de stelling wel aan dat ze achterlopen op dit gebied", aldus de Spanjaard.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;