Menu
© Force India
Geruchten

Verandert Force India haar naam?

5 reacties | 2253x gelezen
16-06-2017 07:51

EvDelft | Vijay Mallya, eigenaar van Force India, overweegt een verandering van de naam van zijn team.

Bron: GrandPrix.com

De voormalig miljardair kocht eind 2007 het team van Spyker op en noemde het Force India, naar zijn geboorteland. Maar de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport beweert dat Mallya zijn team, gelegen in Silverstone, 'Force India' noemde om zo Indische coureurs en sponsoren aan te brengen.

Echter, omdat Mallya het nu aan de stok heeft met de Indische media en autoriteiten, en het team het traditionle oranje en groen heft ingeruild voor roze vanwege de hoofdsponsor, denkt Mallya eraan de naam van zijn team te veranderen.

La Gazzetta dello Sport schreef: "Nu de nieuwe hoofdsponsor BWT ervoor heeft gezorgd dat de auto's roze zijn, overweegt het team een verandering van naam." Dat bericht is van niet al te lang geleden, toen Force India in gesprek was met Aston Martin.

Mallya zelf liet weten: "Het overheersende gevoel is dat met ons huidige niveau van prestaties, dat we meer potentiële internationale sponsoren kunnen interesseren. De naam Force India zou daar tegen ons kunnen werken. Maar het is een belangrijke beslissing waar we niet licht over moeten denken."

De Italiaanse krant schrijft verder nog dat Mallya volhoudt dat zijn dispuut met de rechtbanken en overheid in India niets te maken hebben met een eventuele verandering van naam van zijn team.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;