Menu
©
Nieuws

Günther Steiner accepteert geen smoesjes van Carlos Sainz

0 reacties | 1613x gelezen
15-06-2017 11:02

EvDelft | Günther Steiner, de teambaas van Haas, zegt dat hij het excuus van Carlos Sainz van Toro Rosso, die tijdens de openingsronde van de Grote Prijs van Canada tegen Romain Grosjean aanreed en diens voorvleugel vernielde, niet accepteert.

Bron: TheCheckeredFlag.com

Volgens de Amerikaan is 'slecht zicht' geen goede uitleg voor het incident. Sainz kwam in contact met de auto van de Fransman tussen bocht 2 en 3, waarbij de Spanjaard zelf over de baan gleed en zichzelf en de Williams van Felipe Massa elimineerde, en bijna ook de Haas van Grosjean. Het scheelde niet veel of hij had ook de McLaren van Fernando Alonso meegenomen in het ongeluk.

De jonge Spanjaard beweert dat hij de Fransman niet kon zien in zijn spiegels omdat die zich in een blinde hoek bevond. En dat is volgens Sainz de schuld van het ontwerp van de auto's, die smallere spiegels en lagere achtervleugels voorschrijft. Sainz zegt dat dit alles invloed heeft op het zicht rondom de auto.

Echter, Steiner accepteert dat excuus niet omdat Sainz - volgens hem - eerder van het probleem wist en ervoor had moeten zorgen dat daar wat aan werd gedaan. "Als hij weet dat de spiegels te klein zijn, had hij grotere moeten laten monteren. Dat is niet ons probleem. Als hij zegt dat zijn spiegels te klein zijn, is dat een flauw excuus. Je kan niet zeggen: 'Oh, mijn spiegels zijn te klein maar ik blijf ze wel gebruiken, terwijl ik eigenlijk niets kan zien'. Het is hetzelfde als wanneer je een bril krijgt met glazen waardoor je niets ziet, maar ondanks dat je steeds overal tegenop loopt, weigert hem te vervangen", aldus Steiner.

Grosjean moest na de eerste ronde een nieuwe voorvleugel halen en had meer schade aan zijn VF17. Uiteindelijk wist hij de race op de tiende plek uit te rijden. Dat dus in tegenstelling to de minder fortuinlijke Massa, die uit de race werd gereden door de Toro Rosso. Hoewel Sainz zelf ook uitviel, kreeg hij een straf van drie startplaatsen voor de volgende race voor het incident.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;