Menu
© Force India
Nieuws

Sergio Pérez zegt nooit teamorders te negeren

1 reactie | 1256x gelezen
14-06-2017 10:47

EvDelft | Ondanks de controverse tijdens de Grote Prijs van Canada, afgelopen weekeinde, zegt Sergio Pérez dat hij nooit een teamorder vanaf de pitmuur zou negeren.

Bron: EuroSport.co.uk

Pérez zorgde voor een intrige in Montréal toen Force India suggereerde dat hij zijn teamgenoot Esteban Ocon maar voorbij moest laten zodat die kon proberen Daniel Ricciardo voorbij te gaan en zo een podium te pakken. Hoewel Ocon behoorlijk teleurgesteld was, zegt Pérez niet te begrijpen waar alle heisa nou over ging, omdat Force India hem nooit heeft opgedragen opzij te gaan.

Pérez: "Het probleem is dat de pers dat verhaal heeft gecreëerd. Ik zou nooit een teamorder negeren. Het enige wat we deden, was discussiëren of Ocon mij voorbij zou moeten of of niet. Maar ik verhoogde mijn snelheid en liep in op Ricciardo, en dat was dan dat. Ik heb geen enkel moment mijn team genegeerd. Ik ben hier om de beste resultaten te behalen voor mijn team Force India en als ik een teamopdracht krijg, voer ik die uit. Maar hier was geen opdracht."

Hoewel Ocon van mening is dat hij een kans had moeten krijgen de derde plek van Ricciardo af te pakken, zei Pérez dat het duo zondagavond de zaken besproken had en dat er geen problemen zijn, onderling.

"Ja, alles is goed tussen Ocon en mij. Iedereen binnen het team vindt dat de sfeer goed it, vooral na zo'n geweldig resultaat in een weekeinde waarin we zo competitief waren. We zouden blij moeten zijn met de 18 punten voor het kampioenschap voor constructeurs die we zondag behaald hebben. Ferrari had net zoveel punten als wij. Onze rivalen deden het niet zo goed. We moeten tevreden zijn en ons niet richten op verhalen dat ik geen teamorders zou hebben opgevolgd. Het is goed dat Esteban zo snel is. Het is belangrijk dat Esteban ook goed werk verricht. Ik doe dat ook", aldus de Mexicaan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

haastig
Senior Member

Leuk verhaal maar weinig wol. "Ik verhoogde mijn snelheid"...ja, aan mn hoela. Had dat dan eerder in de race gedaan. Dan was je zeker op het podium geland. Of in de muur.

0 14-06-2017 11:05:32
;