Menu
© Williams
Nieuws

Lowe: "Punten van Lance Stroll voelen als overwinning"

7 reacties | 2204x gelezen
13-06-2017 12:22

EvDelft | Na maandenlang onder vuur te hebben gelegen, behaalde Lance Stroll - nota bene in zijn thuisrace - zijn eerste punten. Volgens Paddy Lowe voelde de negende plek als een overwinning.

Bron: FoxSportsAsia.com

De Canadees behaalde met zijn negende plek 2 punten voor zichzelf en voor Williams. Hij was 18 jaar en 225 dagen oud en daarmee op één na de jongste coureur in de Formule 1 wist te halen, na Max Verstappen.

Lowe: "Ik weet dat het maar een negende plek was, maar het voelde serieus als een overwinning. We weten allemaal dat het een heel, heel lastig begin is geweest van zijn eerste seizoen in de Formule 1. We hebben allemaal met hem meegeleefd en geprobeerd hem progressie te laten boeken. Ik denk dat hij vandaag heeft laten zien dat hij inderdaad kan rijden."

"Het was talent was hij heeft laten zien, de punten kwamen niet vanzelf. Hij heeft ervoor moeten vechten. Ik weet niet of we een totaal hebben met aantal inhaalacties, maar het waren er heel wat. Een stuk of tien of zo. Inclusief Fernando Alonso, waar hij mee streed aan het einde van de race. Hij heeft heel wat hachelijke situaties overleefd in bocht 1 en andere situatie die makkelijk fout hadden kunnen gaan. En at in zijn thuisrace. Het is een mooie beloning", besloot Lowe.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;