Menu
© Mercedes
Nieuws

Helm van Ayrton Senna voor Lewis Hamilton voedt controverse

6 reacties | 3023x gelezen
12-06-2017 07:26

EvDelft | Nadat Lewis Hamilton afgelopen zaterdag zijn 65ste pole positie behaalde - evenveel als zijn idool Ayrton Senna - kreeg hij van diens familie een helm van de Braziliaan aangeboden.

Bron: F1i.com

Will Buxton, presentator voor NBC Sport, liet weten dat het een originele helm is waarmee is geracet. Hamilton was verbaasd. Echter, is het wel zo, want de helm is een Bell uit 1994, terwijl de uitvoering (lees: reclame) op de helm een indicatie geeft dat het een Bell XFM1 uit 1987 moet zijn.

Dit is op Twitter gezet door de mensen van F1i.com, waarbij werd gemeld dat ongeacht of het een gebruikte helm is, het idee en de emoties erachter zeker niet teniet worden gedaan daardoor. Dit zorgde voor een hele stroom aan commentaar van hen die, net als de kenners bij F1i.com, de fout gezien hadden. Er waren ook toegewijde fans van Ayrton Senna die kwaad waren dat de authenticiteit van zo'n memorabel artefact in twijfel werd getrokken.

Uiteindelijk was de familie van Senna bereid tot commentaar, en gaf duidelijkheid over de situatie. Zij lieten weten dat de helm inderdaad een replica was, maar dat de originele helm, waar wel mee geracet is in 1987, op een later moment aan de drievoudig wereldkampioen gegeven zal worden.

Bianca Senna, een nichtje van Ayrton, liet weten: "We zijn er al jaren van op de hoogte dat Lewis een grote fan is van mijn oom. Hij is zelfs ambassadeur van het Ayrton Senna Instituut, wat zich inzet voor een beter onderwijs voor Braziliaanse kinderen. Net als Ayrton wil Lewis altijd zijn succes delen met zijn fans. Daarom is onze familie heel blij met de door hem behaalde resultaten en ik weet zeker dat Ayrton in Montréal zelf dit bijzondere geschenk had willen geven ter ere van het behalen van dit bijzondere record."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;