Menu
© Renault
Achtergrond

Was Robert Kubica wel of niet sneller dan Sirotkin in Valencia?

5 reacties | 5873x gelezen
11-06-2017 06:48

EvDelft | Eerder deze week testte Robert Kubica een Formule 1-auto van Renault in Valencia. Er is maar erg weinig bekend over deze test.

Bron: F1i.com

De winnaar van de Grote Prijs van Canada 2008 kreeg een privétest aangeboden door Renault in een overgeschilderde Lotus E20, nu een Renault. Het Franse team wilde weten hoe de fysieke conditie was van de Pool in een serieuze Formule 1-auto.

Volgens het Italiaanse La Gazetta dello Sport reed de 32 jaar oude coureur een samengesteld programma van een heel raceweekeinde in Valencia, inclusief starts en pitstops. Luigi Perna, auteur van het artikel in de Italiaanse krant, liet weten: "Het lijkt erop dat Kubica sneller was dan de officiële testcoureur Sergey Sirotkin. De Pool heeft wel problemen met zijn rechter arm, die is namelijk sinds zijn ongeluk 18 keer geopereerd en hij kan die arm niet volledig gebruiken. Maar hij lijkt dat te kunnen compenseren."

Er wordt gezegd dat de enige aanpassing die Renault aan de E20 heeft gedaan, was dat de hendel waarmee geschakeld kan worden alleen aan de linker kant van het stuurwiel zat, zodat Kubica met links kon opschakelen en terugschakelen. Perna liet ook weten dat Kubica al 12 maanden geleden hard aan het werk is gegaan om terug te keren in de Formule 1. Hij is inmiddels ook 10 kilo afgevallen en traint hard op zijn fiets. "Het volgende doel, mogen we hopen, is een nieuwe test, of wellicht een vrije training bij een Formule 1-race. Het zou een sensationele terugkeer moeten worden, en geen verboden droom", aldus Perna.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

is het niet zo dat sirotkin in een auto van vorig jaar reed, en kubica in een 3.0l van in zijne tijd? Wel, met zo'n verschil in pk's zou, zelfs ik, snellere tijden neerzette :-D ;-)

1 11-06-2017 10:32:06

Ik had geen andere reactie van jou verwacht, eigenlijk... Maar een Lotus E20 had geen 3-liter, bester Frank. Even meer lezen dan alleen de titel, graag.

11-06-2017 10:59:49
Misjab
Gold Member

ZOu wel HEEEEEEEEEL tof zijn, mocht Kubics het tot de gris schoppen. Zelf met 1 arm gaat hij meer punten halen dan palmer ooit zou kunnen

2 12-06-2017 07:42:57

In theorie zou het ook moeten kunnen. Hieronder een paar voorbeelden

In de Grand Prix van Duitsland in 2004 kwam bij Jenson Button het helm riempje los te zitten waardoor hij weinig lucht kreeg. Hij moest hierdoor het riempje beethouden waardoor hij het laatste deel van de race vrijwel alleen maar met 1 hand kon sturen. Toch werd hij 2e achter Michael Schumacher op 8 seconden. En dan had Button toen ook nog een penalty van 10 seconden. En natuurlijk is dit maar voor een gedeelte van de race maar toch.

Jean-Pierre Beltoise heeft zijn hele Formule 1 carrière met maar 1 goed werkende arm gereden. In 1964 tijdens de 12 uur van Reims had Beltoise een erg zwaar ongeluk. Hij heeft zelfs een tijdje in coma gelegen. Zijn linkerelleboog is door het ongeluk kapot en vanaf dat moment is zijn linkerarm verstijfd. Toen hij in 1966 de Formule 3 race van Monaco won kon hij na de race amper zijn bokaal vasthouden... Hij racete na het ongeluk vooral met rechts. Beltoise klemde zijn linkerhand aan het stuur en zo kon hij vanuit het schouder het een klein beetje bewegen. Toch stond hij 8 keer op het podium in de Formule 1 en won hij de Grand Prix van Monaco in 1972.

Als de wagen enigszins op Kubica zijn mankement kan worden aangepast zie ik hem zeker terugkeren.

12-06-2017 14:05:22
Misjab
Gold Member

Ah mooie weetjes DLR !! Geeft nog hoop.. zou het wel gaaf vinden. Altijd een leuke en snelle vent geweest die Kubica. Zie hem graag terug op de grid

12-06-2017 15:12:26
;