Menu
© McLaren
Nieuws

Honda reageert op kritiek van McLaren

5 reacties | 2185x gelezen
10-06-2017 13:20

EvDelft | Honda is niet echt blij met de uitspraak van Zak Brown, de CEO van McLaren, dat Honda 'verdwaald' is in het Formule 1-programma. De motorleverancier bezweert dat het op de juiste weg is de problemen met haar motoren op te lossen.

Bron: MotorSport.com

Door de problemen met de motoren van Honda, zowel qua vermogen als qua betrouwbaarheid, is McLaren het enige team dit jaar dat nog geen punten heeft gescoord. Brown heeft eerder als zijn 'oprechte zorgen' uitgesproken over de samenwerking tussen McLaren en Honda in de toekomst. Dat was naar aanleiding van het falen van Honda om een verbeterde motor naar de Grote Prijs van Canada mee te nemen.

Yusuke Hasegawa liet weten: "Het is jammer dat ik McLaren niet kan overtuigen dat we de goede kant op gaan. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we niet verdwaald zijn. We hebben gewoon meer tijd nodig om te doen wat we moeten doen. We doen zo veel we kunnen, maar ik kan helaas niet vertellen wat."

De baas van de Formule 1-afdeling van Honda weet ook wel dat de enige manier om McLaren te overtuigen van het gelijk bij Honda te blijven, is, door een goede motor te leveren: "Misschien denken ze dat we het in de toekomst wel kunnen, maar we moeten het hen laten zien."

Hasegawa en Brown spraken elkaar gisteren in het paddock en de Japanner liet weten dat hij de frustraties van McLaren snapt, maar laat ook weten dat de relatie nog altijd goed is: "Ik was niet verbaasd door zijn woorden. Het is geen wonder dat hij klaagt en gefrustreerd is. Ik ben ook gefrustreerd en teleurgesteld. Iedereen is dat. Het is een heel zware, moeilijke situatie."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;