Menu
© McLaren
Nieuws

"McLaren heeft meerdere opties voor 2018"

6 reacties | 2372x gelezen
10-06-2017 10:23

EvDelft | Zak Brown, de CEO van McLaren, heeft laten weten dat het team plannen klaar heeft liggen mochten zij scheiden van motorleverancier Honda, aan het eind van dit seizoen.

Bron: FoxSportsAsia.com

McLaren heeft Honda een termijn gegeven van 90 dagen waarin een goede motor geleverd moet zijn. De verbeterde motor die in Canada beloofd was, is niet gekomen. En Brown liet weten dat zijn team al bezig is met de auto voor volgend jaar, en dat er veel medestanders zijn in de pitstraat welke hen kunnen helpen, mochten McLaren en Honda uit elkaar gaan.

Brown: "We zijn al bezig met de auto voor 2018, want het duurt niet lang meer voordat dat seizoen begint. We moeten beslissingen nemen die invloed hebben op komend jaar en dat moet vóór de zomerstop gebeuren. We hebben een plan B, een plan C... We hebben plannen. We kunnen met iedereen in de pitstraat goed opschieten en tijdens een kopje koffie kletsen we over van alles en nog wat."

Zak liet ook weten dat de hoogste prioriteit van McLaren toch de samenwerking met Honda is. Feitelijk bevestigde hij dat de waarschuwing die hij deed uitgaan meer was bedoeld om de Japanners wakker te schudden: "Het plan dat we nu hebben is een Honda achter in de auto. Maar er moeten dingen gebeuren. We moeten het vertrouwen hebben dat we volgend jaar vooraan het veld kunnen rijden. We moeten competitief kunnen zijn en we moeten kunnen zien dat we competitief materiaal krijgen."

"Het is niet zo dat ik een specifieke startplek in mijn hoofd heb, maar op dit moment gaat het niet goed. We vallen veel te vaak uit en soms kunnen we niet eens beginnen aan een race. Dat kunnen we echt niet hebben. Wat er dus moet gebeuren, is dat er tussen nu en volgend seizoen iets gebeurt, waardoor wij weer vertrouwen krijgen, zien dat alles is opgelost, en dat we voorwaarts gaan", aldus Brown.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;