Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen nog steeds verbitterd over strategie in Monaco

0 reacties | 1573x gelezen
09-06-2017 12:23

EvDelft | Max Verstappen is nog steeds niet blij over hoe zijn strategie tijdens de Grote Prijs van Monaco uitpakte. Hij reed vóór de pitstops op de vierde plek, met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo achter zich. Na de pitstops waren de coureurs van plek verwisseld.

Bron: ESPN.co.uk

Verstappen kwam relatief vroeg binnen voor zijn bandenwissel om zo te proberen met nieuwe banden Valtteri Bottas van zijn derde plek te beroven. Mercedes reageerde een ronde later, waardoor het voordeel van Verstappen teniet werd gedaan. Echter, Daniel Ricciardo, die oorspronkelijk vijfde was, kon daarna een aantal snelle ronden rijden op een vrije baan voordat hij zijn nieuwe banden kreeg.

Toen Ricciardo uit de pitstraat kwam, had hij zowel Bottas als Verstappen ingehaald. Daarmee was hij de coureur van Red Bull die op het podium kwam, ten koste van Verstappen. Op dat moment tijdens de race was Max absoluut niet blij en hij sprak wat sterke taal over de boordradio. Achteraf liet teambaas Christian Horner weten dat de Nederlander geen wrok koesterde na de race.

Dat bleek dus niet het geval te zijn. Verstappen: "Ik ben er nog steeds niet blij mee om eerlijk te zijn. Ik kan de situatie niet veranderen dus ik heb het hele racen uit mijn hoofd gezet na de Grote Prijs van Monaco. Ik heb wat tijd met mijn vrienden en familie doorgebracht en nu ik weer op het circuit ben, wil ik mijn werk gewoon goed kunnen doen."

Horner suggereerde twee weken geleden, dat Verstappen de logica van de strategie zou zien. Max: "Voor mij is het heel moeilijk in te zien hoe een strategie werkt, want ik weet niet wat er achter mij gebeurt. Ik weet niet wie er stopt. Ik vold gewoon de instructies, maar om eerlijk te zijn wil ik er niet meer over nadenken. Het is geweest."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;