Menu
© McLaren
Nieuws

Alonso stelt eis aan McLaren “In september winnen of anders ben ik weg”

4 reacties | 1664x gelezen
09-06-2017 08:51

Gallardo | Na zijn succesvolle avontuur in Indy is Fernando Alonso terug in de Formule 1. Hij mocht gisteren gelijk aanschuiven bij de verplichte persconferentie voorafgaand aan het race weekend. De grote vraag van de journalisten die ze aan de Spanjaard stelden was, wat ga je doen na dit seizoen. Alonso heeft een aflopend contract met het geplaagde McLaren.

Bron: Motorsport-total.com

Het antwoord op deze vraag was klaar en duidelijk. “Als McLaren mij in, of rond, september geen auto kunnen geven waarmee ik kan strijden voor de overwinning ben ik weg. Ik wil rond deze periode gaan beslissen wat ik in de toekomst wil gaan doen”. Het is nog maar de vraag of McLaren in staat is om aan deze wens te voldoen, aangezien de magere resultaten er niet om liegen. In de eerste 6 races van dit seizoen wist het team nog geen enkel punt bijeen te rijden, per ronde komen ze ten minste 2 seconden te kort op de topteams en dat is veel, heel veel.

Nadat het team de samenwerking met Honda is aangegaan blijft het tobben met zeer magere resultaten, de Honda motor levert veel te weinig vermogen en is ook nog lang niet betrouwbaar genoeg gebleken. De verwachte motor update die ze voor deze race hadden aangekondigd is terug getrokken, Honda kan niet beloven dat de motoren heel blijven. Maar aan de andere kant, de huidige motor gaat ook regelmatig stuk. Het is nog maar de vraag of Honda een motor kan leveren waarmee McLaren in de punten kan rijden tegen de Grand Prix van België, weet ook Alonso. “Je weet het nooit, niets is 100% van te voren te voorspellen. Ik wil er verder ook niet over nadenken maar om iets zeker te weten is gewoonweg niet mogelijk. Wat mijn toekomst word ga ik na de zomer beslissen, en niet eerder”.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Lijkt me een heel billijk verzoek. Men zegt dat het chassis al top is, dus het wachten is op een goed motorblok. als Honda die niet in de volgende 3 maanden kunnen tonen, lukt het volgend jaar ook niet meer, en ik geef hem groot gelijk dat hij in zijn laatste jaren nog even aan succes en podia wil ruiken.

0 09-06-2017 09:15:47
Mathon
Bronze Member

Honda gaat in september natuurlijk never, nooit, niet een competitieve motor hebben. Dat weten we allemaal en dat weet Honda ook. Dus dat zou betekenen dat Alonso weggaat.

Maar als McLaren nu zijn relatie met Honda stopzet en volgend jaar gaat rijden met Mercedes, Renault of zelfs Ferrari? Wat zou Alonso dan doen?

2 09-06-2017 12:37:15
Boekel
Member

Ze zullen wel moeten rijden met een Honda motor in 2018, aangezien de deadline voor het doorgeven van de motorleverancier verstreken is.

09-06-2017 16:45:52
Mathon
Bronze Member

Zak Brown heeft aangegeven dat McLaren contact heeft gehad met Mercedes en Renault voor 2018.

Maar het wordt kort dag.

09-06-2017 20:04:23
;