Menu
© McLaren
Nieuws

McLaren stelt ultimatum aan Honda

2 reacties | 3347x gelezen
08-06-2017 22:23

EvDelft | De speculaties dat McLaren en Honda uit elkaar zullen gaan, zijn dit weekeinde, voorafgaand aan de Grote Prijs van Canada, steeds sterker geworden.

Bron: PaddockTalk.com

De Japanse motorleverancier heeft het sinds haar terugkeer in de Formule 1, met McLaren, erg moeilijk gehad. Het ooit zo grote Formule 1-team staat nu, volgens de geruchten, op het punt het contract met Honda aan het einde van het lopende seizoen te verbreken.

De Spaanse krant Marca zegt dat Zak Brown, de CEO van McLaren, er nu echt genoeg van heeft. Volgens de krant Diario Sport is er een ultimatum gesteld van 90 dagen (3 maanden). En de Spaanse sportkrant AS zegt dat dat ultimatum zelfs sneller verloopt.

AS laat weten: "De eerste race na de zomerstop, de Grote Prijs van België, is voor Brown en Éric Boullier de uiterste datum, hoewel het team van Honda verwacht een competitieve motor te hebben tijdens de Grote Prijs van Hongarije. Maar de deadline is Spa. Als er op Spa-Francorchamps niet competitief meegedaan kon worden, dat wil zeggen eenvoudig in de derde kwalificatie komen, zal McLaren verder gaan met hun onderhandelingen met Mercedes."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Petertje
Junior Member

Geef ze eens ongelijk...McLaren is 1 van de legende-teams uit de F1 wereld...En vooral met Honda motoren. De tijden van Prost en Senna en nostalgie toen ik net begon te kijken (1991). Als het aan mij lag had ik de verhaaltjes geloofd en Alonso met de McLaren Honda totaal Vettel en Hamilton het veld uit zien racen, maar wat een teleurstelling. Maar waar gaat Honda dan verder? Met Sauber? Het team staat nu al achteraan. Ik vind het heel erg jammer. Ik had gehoopt dat er wat meer competitie door Honda zou komen. Ik zie liever een vierstrijd (liever nog meer) tussen Vettel, Hamilton, Verstappen en Alonso dan een tweestrijd tussen Vettel en Hamilton.

1 09-06-2017 01:55:15
f1stevie
Silver Member

Pepertje
ik begrijp volledig je reactie, maar ik hinkel op benen.... het is natuurlijk een schande wat Honda nu doet, na 3 jaar nog geen midden motor kan bouwen laat ons dat nog maar zwijgen over een topmotor, ik had het ook heel anders voor ogen!
maar ik weet bijna zeker dat vroeg of laat Honda wel met een perfecte motor zal komen wat dan!!!
om dan ook het verhaaltje van Mercedes te openen, Mercedes gaat NOOIT een motor verkopen die hen eigen fabrieksteam gaat kunnen verslaan, ze zouden wel gek zijn, neem nu eens Williams die rijd met de Mercedes motor, 2 jaar geleden kwamen ze heel dicht... waar zijn ze nu? ik denk dan ook dat Mercedes hier iets mee te maken geeft, enkele pk's terug schroeven voor klantenmotoren moet zeker tot de mogelijkheden liggen en net zoals jij wil ik alle toppers vooraan zien..... maar op deze manier zie ik dat niet gebeuren

09-06-2017 09:04:00
;