Menu
© McLaren
Nieuws

McLaren overweegt serieus andere motorleverancier

4 reacties | 1736x gelezen
08-06-2017 08:00

EvDelft | Zak Brown, de CEO van McLaren, zegt dat zijn team op een tweesplitsing staat waar het de toekomst van het team met Honda aangaat. De beloofde verbeterde motor zal in Canada niet worden ingezet en is voor onbepaalde tijd vertraagd.

Bron: SkySports.com

Dit is de sterkste hint die McLaren tot nu toe gegeven heeft over het al dan niet voortzetten van de relatie tussen het team en Honda. Zak Brown liet weten dat hij zich 'serieus zorgen' maakt over het potentieel van de Japanse motorleverancier.

Het huidige seizoen is het derde jaar van de samenwerking tussen beide en McLaren, met 8 wereldtitels op zak bij de constructeurs, is het enige team dat nog geen enkel punt heeft weten te scoren in 2017. Het enige dat McLaren heeft is problemen met de motor.

In een interview met Reuters laat Brown weten dat de beloofde verbeterde motor, welke voor de Grote Prijs van Canada geleverd zou worden, vertraagd is. Hij zegt ook dat ondanks de niet aflatende inzet, Honda 'verdwaald' lijkt in haar eigen Formule 1-programma.

Brown: "Ik wil niet ingaan op wat onze opties zijn. We willen nog steeds samen met Honda het kampioenschap winnen. Maar er komt een punt dat je een beslissing moet maken over wat haalbaar is. Wij hebben serieus onze twijfels. Verbeteringen worden niet doorgevoerd, nieuwe onderdelen worden niet geleverd, en ons geduld raakt een keer op. We hebben niet veel geduld meer."

"Een jaar in de Formule 1 is een lange tijd. Drie jaar is een eeuwigheid. We kunnen zo niet door blijven gaan", aldus Brown.

Aan het eind van 2014 zegde McLaren haar samenwerking met Mercedes op en lokte Honda de Formule 1 in. Het idee was om de gloriedagen van de jaren '80 en '90, met Alain Prost en Ayrton Senna, te laten herleven. Echter, de terugkeer van Honda in de Formule 1 wordt geplaagd door problemen met de betrouwbaarheid en prestaties en McLaren heeft met Honda in de afgelopen 3 seizoen nog geen podium gezien. De laatste overwinning van McLaren is ook al weer een tijdje geleden, namelijk met Jenson Button tijdens de Grote Prijs van Brazilië in 2012.

Bovendien heeft McLaren - met de eerste zes races zonder punten - haar slechtste start van het seizoen ooit. Brown, die vorig jaar november bij McLaren kwam, heeft steeds benadrukt dat McLaren aan Honda gebonden is, maar hij heeft nu laten weten dat er binnen drie maanden spijkers met koppen geslagen moeten worden.

Hoewel Honda eerder uit de Formule 1 is weggelopen, meest recent in 2008, liet de Japanse motorleverancier in april duidelijk blijken nog langer in de Formule 1 te willen blijven, door een contract aan te gaan met Sauber voor 2018 en verder. McLaren wil echter graag Fernando Alonso behouden. Echter, die heeft laten weten dat hij alleen blijft als zijn team in staat is volgend jaar aan de kop van het veld mee te strijden, wat volgens teambaas Éric Boullier niet mogelijk zal zijn met de huidige motorleverancier.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

vinner
Rookie

De frustraties zijn begrijpelijk, maar wat is het alternatief? Ferrari, of Renault? Denk ik niet. Terug naar Mercedes? Kan, maar ze krijgen daar nooit meer de status die ze hadden, nu Mercedes een eigen succesvol team heeft. Daar zullen ze dus ook nooit kampioen worden, dat laat Mercedes niet toe. Ik denk dat loyaliteit aan Honda, ook duurt het nog even, de beste optie is. Eens zal die motor het gaan doen en je hebt dan tenminste de nummer één status. Of Eddie Jordan moet gelijk hebben en Mercedes trekt zijn eigen team terug, dat verandert de zaak natuurlijk...

1 08-06-2017 08:58:16
bengelke
Diamond Member

gaan ze sauber dan laten profiteren van hun jarenlange samenwerking met honda?

08-06-2017 16:46:28
Mathon
Bronze Member

Ik vraag me af wat Honda zal doen als McLaren ermee stopt.

Zullen ze er dan toch nog mee door blijven gaan met alleen Sauber?

Als ze samen met McLaren die motor niet aan de praat krijgen gaat hun dat met Sauber zeker niet lukken. Natuurlijk moet Honda het lek bovenkrijgen maar de technische feedback van McLaren lijkt me toch waardevoller dan die van Sauber.

0 08-06-2017 20:36:34
vinner
Rookie

@bengelke
Ik denk het wel, wat moeten ze andere met de resultaten? Ik denk niet dat Honda weer opnieuw wil gaan beginnen en bij Sauber gewoon verder zal gaan waar het gebleven was bij Mclaren.

0 09-06-2017 10:40:09
;