Menu
© Mercedes
Nieuws

Toto Wolff laat weten dat Ferrari beter is dan Mercedes

7 reacties | 2141x gelezen
07-06-2017 09:51

EvDelft | Er is nu ¼ van het seizoen verreden en Mercedes laat ruiterlijk weten dat niet zij, maar Ferrari de grootste kans heeft om de titel binnen te halen in 2017.

Bron: IBTimes.co.uk

Sebastian Vettel heeft na 6 races een voorsprong op Lewis Hamilton, die voorafgaand aan het seizoen de favoriet was. Hamilton wist in Monaco niet beter te presteren dan zevende, waar Vettel met de overwinning ging strijken. Hoewel beider teamgenoten Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen derde en tweede werden tijdens de Grote Prijs van Monaco, wordt niet verwacht dat zij een kans krijgen zich te mengen in de titelstrijd.

Ferrari bevindt zich na een drietal jaren van dominantie van Mercedes weer aan de kop van het veld. Gedurende die drie jaren was het twee keer Hamilton en vorig jaar Nico Rosberg die er met de titel vandoor gingen. Teambaas Toto Wolff laat nu weten dat zijn team zich erbij zal moeten neerleggen dat zij niet langer de favoriet is voor de titel en moet toekijken hoe zij de kruimels van Ferrari krijgen.

Wolff: "Het is pijnlijk, maar we zijn dit jaar niet de favoriet voor de titel. Op dit moment is dat Ferrari. Ze hebben een sterke auto en we moeten proberen hun niveau te halen om te bewijzen dat we hen kunnen verslaan. Er zijn nog 14 races te gaan en alles ligt nog open. We kijken uit naar de Grote Prijs van Canada en we willen daar zeker een goed resultaat behalen. Hopelijk krijgen we ook wat antwoorden over de problemen waar we tegenaan lopen."

"We zijn dit seizoen gestart met een sterke auto, waardoor we drie van de eerste zes races konden winnen. Maar het heeft ook bewezen dat we meer tegenstand te duchten hebben dan de afgelopen 3 jaar. Dat is de realiteit. We moeten vechten voor wat we waard zijn voor elke overwinning, pole positie, elk podium en elke punt. We kunnen niet langer verwachten dat onze auto's aan kop staan", aldus de Oostenrijker.

De Zilverpijlen zullen het naar verwachting echter zeker niet slecht doen in Montréal. Hamilton heeft vijf keer weten te winnen in Noord-Amerika, waarvan twee keer in de afgelopen twee jaar. Ook Valtteri Bottas deed het altijd goed in Canada, door de laatste twee races op het podium te komen. Wolff zegt dat zijn coureurs vrijelijk met elkaar mogen racen.

"Ik verwacht een interessant weekeinde in Canada. Het kan lastig voor ons worden wat betreft het ontwerp van de baan, maar het is een circuit waar onze coureurs zich goed thuis voelen. Lewis heeft hier al een aantal keer gewonnen en ook Valtteri was toen hij voor Williams reed altijd sterk hier", aldus de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;