Menu
© Renault
Geruchten

Laatste race voor Jolyon Palmer in Canada?

3 reacties | 2119x gelezen
06-06-2017 10:48

EvDelft | Tijdens de eerste zes races van het huidige seizoen wist Jolyon Palmer geen enkel punt te scoren. Dat is dankzij een combinatie van pech en slechte prestaties.

Bron: AutoWeek.com

Het is het tweede jaar voor Palmer in de Formule 1 en in de afgelopen 27 races die hij heeft gereden, heeft hij steeds meer kritiek over zich heen gekregen. In 2016 kwam hij niet verder dan 1 punt, terwijl zijn voormalig teamgenoot Kevin Magnussen 7 punten wist te scoren in 2016 door twee keer in de punten te finishen. Zijn huidige teamgenoot Nico Hülkenberg staat momenteel, na zes races, op 14 punten, tegenover de hatelijke 0 voor Palmer.

Cyril Abiteboul liet eerder weten: "We hebben twee coureurs nodig die punten kunnen scoren. We doen wat goed is voor Jolyon om hem door deze moeilijke periode heen te loodsen. We hebben geen plan, en steunen hem. We bevinden ons echter wel in een extreem competitief veld en iedereen moet resultaten kunnen leveren. Op dit momentgeven we ons de tijd de situatie te analyseren."

De geruchten gaan dat mocht Palmer vervangen worden, hij opgevolgd zal worden door testcoureur Sergey Sirotkin. De 21 jaar oude Rus werd in de afgelopen twee jaar in de GP2 derde in de eindstand en wordt gezien als een veelbelovend coureur.

Nico Hülkenberg, de huidige teamgenoot van Palmer, wist in de laatste 4 races drie keer te scoren en heeft nu 14 punten. Bovendien is hij veel meer constant dat Palmer. Zoals Abiteboul het zei: "We hebben resultaten nodig. Nico heeft bewezen dat de auto punten kan scoren. Dat moet Jolyon dus ook kunnen."

De komende race, de Grote Prijs van Canada, zou wel eens de zwanenzang van Palmer kunnen zijn. Renault staat zes punten achter op Williams en gelijk met Haas in het kampioenschap voor constructeurs. Bij het Amerikaanse team wisten beide coureurs regelmatig te scoren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Duidelijk niet goed genoeg bezig die Palmer: hij zal er volgend jaar zeker niet bij zijn. Maar of ze hem dit jaar nog vervangen zal afhangen van zijn werk en sponsor contracten neem ik aan. Het zou wel eens een duur grapje kunnen worden om hem halverwege het seizoen eruit te gooien, en de optie om sorotkin hem te laten vervangen, garandeert nou ook niet die extra punten die renault nodig heeft. Sorotkin moet die auto nog leren kennen etc voordat die op stoom is, is het seizoen weer voorbij en heb je noch die punten , noch de centen. Dus ik ga ervanuit dat ze nog iets meer geduld gaana hebben met palmer.

0 06-06-2017 12:46:03
theovh
Rookie

Lees net dat Kubika weer met een formule1 auto getest heeft
Een Renault notabene
Zou het dan toch gaan gebeuren
Kubika terug in de formule 1
Ik gun het hem van harte
Zal wel bij wishfull thinking blijven ben ik bang

0 07-06-2017 00:39:47
vinner
Rookie

Ik weet niet of het nou zo'n idee is om een andere coureur midden in een seizoen erin te zetten. Desalnietemin heeft Palmer nog niet laten zien dat Renault hem nou zou moeten houden. Ik denk dat hij het seizoen mag afmaken, maar daarna de laan uit wordt gestuurd.

0 07-06-2017 15:24:45
;