Menu
© Ferrari
Geruchten

Antonio Giovinazzi wellicht volgend jaar naar Ferrari

4 reacties | 1782x gelezen
01-06-2017 08:43

EvDelft | Onlangs is bekend geworden dat Antonio Giovinazzi bij het team van Haas 7 keer een eerste vrije training mag rijden in dit seizoen.

Bron: RacingClothesOnline.com

Dat doet een belangrijke vraag rijzen: is Ferrari bezig met het klaarstomen van de jonge Italiaan als vervanger voor Kimi Räikkönen in 2018?

Giovinazzi is op dit moment de testcoureur van Ferrari in hun opleidingsprogramma, maar reed de Grote Prijs van Australië en China voor Sauber, als vervanger van Pascal Wehrlein, die geblesseerd was. Giovinazzi zal tijdens de eerste vrije trainingen de auto van Kevin Magnussen besturen in Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Maleisië, Brazilië en Abu Dhabi en hij zal in Mexico op vrijdagochtend de auto van Romain Grosjean overnemen.

Velen verwachten dat Kimi Räikkönen aan het eind van dit seizoen door Ferrari aan de kant geschoven zal worden en het is zeer goed mogelijk dat Ferrari hiermee Gionvinazzi zal evalueren om te kijken of hij klaar is om in 2018 in één van haar auto's gezet kan worden. De nauwe banden die Ferrari heeft met Haas kunnen de reden zijn dat Haas heeft toegestaan dat Giovinazzi in haar auto's mag rijden.

De 23 jaar oude Italiaaan wordt door Ferrari hoog aangeslagen en een contract met het team uit Maranello zou betekenen dat hij na Luca Badoer en Giancarlo Fisichella, die beide invielen voor Felipe Massa, de eerste Italiaan zou zijn sinds 2009 die voor Ferrari uitkomt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Binatang
Silver Member

Mijn reactie vraagt u?

NOT GONNA HAPPEN

0 01-06-2017 12:16:36
Gallardo
Hoofdredacteur

Dat geloof ik ook niet nee.

0 01-06-2017 19:01:58
Misjab
Gold Member

Nou heeft ferrari wel een trdaitie van 1e en 2e rijder te hebben, Dus we zullen alonso niet snel naast vettel zien, maar eerder een IETS mindere. Van de andere kant heeft ferrari ook geen grote traditie in het geven van stoeltjes aan rookies, Dus ik zie ze dit niet snel doen. Tenminste niet in 1 keer, Als die haas banden o sterk zijn, zie ik eerder een sceario waarin hij volgend jaar magnussesn mag opvolgen om ook race ervaring op te doen, and als hij dat goed doet, dat er dan een doorstroom na een jaar of 2 wordt opgezet. Maar in 2018 al? dat geloof ik niet.

0 02-06-2017 11:14:26
Sicko
Gold Member

Mij verbaast de invloed die Ferrari blijkbaar heeft als leverancier bij zijn klanten. De invloed zal wel weer uit een zak geld bestaan.

0 02-06-2017 13:07:42
;