Menu
© Ferrari
Nieuws

Alesi: "Ferrari trok Sebastian Vettel niet voor"

4 reacties | 1422x gelezen
31-05-2017 12:53

EvDelft | Jean Alesi is van mening dat Ferrari dit van plan is geweest tijdens de Grote Prijs van Monaco Kimi Räikkönen te benadelen.

Bron: GrandPrix.com

Sommigen verdenken Ferrari ervan dat, omdat Sebastian Vettel de tussenstand in het wereldkampioenschap Formule 1 leidt, het Italiaanse team haar pitstopstrategie aanpaste om zo Sebastian Vettel vóór Kimi te krijgen. Maurizio Arrivabene ontkent dit: "Kimi rijdt voor Ferrari, maar hij wil ook winnen. Beide coureurs zijn geweldig, dus ik wil wederom benadrukken dat we géén teamorders hebben gebruikt."

Jean Alesi, die 25 jaar geleden zelf voor Ferrari reed, is het met Arrivabene eens: "Ik begrijp de teleurstelling van Kimi, want hij had een goed weekeinde. Maar Vettel was gewoon de betere. Het doet mij een beetje denken aan Roland Garros: de ene wint, de ander is teleurgesteld. Het team heeft geen cadeautjes uitgedeeld en daar wil ik het bij laten."

Een ander voormalig coureur van Ferrari, Alain Prost, liet weten: "We wisten niet hoe Ferrari zou reageren in Monaco, vooral omdat de auto een kortere wielbasis heeft dan die van Mercedes, en omdat Red Bull relatief goed uit de verf kwam. We weten het nu: Ferrari is overal goed. Ze hebben een goede auto en twee goede coureurs. Beide coureurs konden aan kop blijven, en ik geloof niet dat één coureur de voorkeur geniet boven de andere. Ik wil alleen maar zeggen dat Vettel ietsje beter is en dat hij moeilijk te verslaan zal zijn."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

JanTod
Silver Member

Kimi is ook een man op leeftijd en Seb is gewoon gretiger om zijn kansen te benutten. Hoewel the Iceman zo zijn finest hours kent, mist hij op cruciale moment even de slag. ik kan me het enthousiasme voor Kimi zo levendig voorstellen. Hij heeft zo die afstandelijkheid en dat onderkoelde, terwijl hij toch heel agressieve muziek tot zijn voorkeuren rekent. Volgens mij is hij een beetje verzadigd, terwijl hij zijn resultaten over zijn hele carrière behoorlijk kan oppoetsen dit jaar.

Groetsels,

Jan Tod

1 01-06-2017 09:46:40
Sicko
Gold Member

Räikkönen vind ik ook te oud voor de F1. Des te opmerkelijker is het dat als hij sneller is dan Vettel dat Ferrari een teammaatregel moet inzetten om Vettel voor Räikkönen te krijgen.

01-06-2017 15:23:20
Binatang
Silver Member

Er zijn inderdaad geen teamorders gebruikt als je alléén met Vettel afspreekt dat hij na de pitstop
op P1 rijdt.

Ferrari hecht denk ik meer dan een ander team aan een wereldkampioen bij rijders. Constructeur is voor hen naast de financien minder interresant dan voor anderen. Ferrari's worden er toch wel verkocht.

0 01-06-2017 12:49:05
Heisenberg
Senior Member

Tuuurlijk Alesi en de paus is zeker ook niet katholiek?........

0 01-06-2017 14:57:43
;