Menu
© McLaren
Nieuws

Fernando Alonso volgend jaar niet naar Red Bull

1 reactie | 1909x gelezen
31-05-2017 08:10

EvDelft | Fernando Alono zegt dat het enige topteam waar hij volgend jaar zeker niet terecht zou kunnen, Red Bull is.

Bron: GrandPrix.com

De crisis bij Honda, de motorleverancier van McLaren, duurt maar voort en het contract tussen de Spanjaard en het team uit Woking loopt eind dit seizoen af. Vanuit Indianapolis liet hij weten dat hij volgend jaar wellicht bij een ander team rijdt.

Alonso: "We moeten afwachten. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nu een concreet plan heb. Ik zou naar een ander team kunnen gaan, Mercedes, bijvoorbeeld, of een ander team. Als Renault begint te domineren, wie weet? Als er in juni of juli een team mij opbelt, denk ik dat we een kans hebben maar de onderhandelingen moeten nog beginnen. Ik denk dat Red Bull het enige team is waar ik geen kans zou maken, want het heeft al twee jonge coureurs met doorlopende contracten."

Echter, de tweevoudig wereldkampioen laat ook weten dat hij zijn toekomst af laat hangen van de nieuwe eigenaren Liberty Media. Zij zijn van plan in 2018 meer dan 21 races te organiseren: "Ik wil afwachten wat zij van plan zijn. Ik heb gelezen dat we naar 25 race per seizoen gaan. Toen ik in de Formule 1 begon, waren er 16 races per jaar. Nu zijn het er 20. Als ze er echt 25 van gaan maken, dan stop ik."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Het is nog even afwachten, we hebben vorig jaar kunnen zien dat er onverwachte dingen kunnen gebeuren zoals vertrek van Rosberg. Misschien moet Kimi wel weg bij Ferrari of stopt Hamilton of Vettel na behalen van nog een titel. En dan kan er een onverwachte stoelendans komen.
Persoonlijk hoop ik dat Alonso nog even bij McLaren blijft.

0 31-05-2017 21:30:25
;