Menu
© Red Bull
Nieuws

Adrian Newey: "Committee heeft Red Bull niet geholpen"

5 reacties | 2669x gelezen
24-05-2017 12:59

EvDelft | Adrian Newey is van mening dat het comité dat Red Bull heeft opgericht om zijn positie op te vullen, nadat hij zich uit het team als hoofd ontwerpafdeling terugtrok, niet gewerkt heeft en dat de auto van 2017 het team niet naar voren heeft geholpen.

Bron: AutoSport.com

Voorafgaand aan het testseizoen, werd Red Bull gezien als kanshebber op de titel, maar tot nog toe heeft het Oostenrijkse team pas twee keer op het podium gestaan. Newey heeft daarop besloten zich weer in de Formule 1 te betrekken nadat hij een stap terug had gedaan om zich op andere zaken te richten. Één van de 'andere zaken' was het ontwerpen van een hypercar voor Aston Martin en het ontwerpen van een jacht voor de America Cup Yacht Race.

"Ik had een stap terug gedaan, maar het is duidelijk dat de auto ontworpen is door een comité en niet functioneert zoals het hoort. Als een soort plichtsgevoel naar het team toe, en om het team vooruit te helpen, ben ik sinds de tweede test hard bezig om te zien wat ik kan doen. Het is niet iets wat ik nog lang wil blijven doen. Toch ben ik blij dat ik nog even in de Formule 1 kan blijven werken", aldus de ontwerpgoeroe.

"Toen de reglementen stabiel waren, deed het team goed werk en de structuur die Red Bull had opgezet, werkte prima, na mijn vertrek. Dus daar moeten we in de toekomst naar kijken", ging Newey verder.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, liet weten dat het systeem dat ter vervanging van Newey moest dienen goed werkte, maar dat er aanpassing zijn gedaan om Adrian te ondersteunen: "Het systeem blijft gelijk, alleen zal hij zijn mening geven. Hij heeft regelmatig overleg met de hoofden van de technische diensten. Ik denk dat de communicatie tussen de verschillende afdelingen het probleem is waar hij naar verwijst. En dat is de verantwoording van iedereen. Red Bull Racing is een groeiend bedrijf sinds de dag van oprichting."

Horner liet ook weten dat Newey de nieuwe reglementen nog goed moet gaan begrijpen, omdat hij daar een achterstand in heeft. Hij is niet vanaf het begin erbij betrokken geweest: "Misschien heeft hij de reglementen niet bestudeerd zoals we van hem gewend waren. Hij probeert zichzelf nu ook op snelheid te brengen. Hij heeft wel een grote invloed gehad op het ontwerp van de RB13, en hij heeft natuurlijk zoveel kennis en ervaring dat hij een enorme hulp is voor ons."

Toch wil de teambaas de rest van de ontwerpafdeling niet tekort doen: "De afgelopen paar jaren, en met name de eerste helft van het afgelopen seizoen, is Newey veel minder bij het team betrokken geweest. Het team heeft voor 2016 een goede auto neergezet want de RB12 was een competitieve auto."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;