Menu
© TheDrive.com
Kwalificatie

Fernando Alonso start vanaf de vijfde plek tijdens de Indy 500

11 reacties | 2730x gelezen
22-05-2017 13:02

EvDelft | Het was niet helemaal zonder problemen, maar Fernando Alonso heeft waarschijnlijk alle verwachtingen overtroffen bij zijn eerste kwalificatie voor de Indianapolis 500, door zich als vijfde te kwalificeren.

Bron: AutoWeek.com

De tweevoudig wereldkampioen stond korte tijd op de voorlopige pole positie en hij denkt dat als zijn turbo tijdens zijn vier ronden durende kwalificatierun niet een probleem had gekend, hij waarschijnlijk op pole had kunnen staan. De turbo leverde teveel druk bij het uitkomen van bocht vier in de eerste ronde waardoor de auto met nummer 29 te toerenbegrenzer raakte. Dat kostte Alonso tijd in zowel zijn eerste als tweede ronde en daarmee drukte het zijn gemiddelde rondetijd.

Alonso: "Ja, de auto zat op de limiet. Ik weet echter niet of ik op pole had gestaan, maar ik was er anders heel erg dichtbij geweest. Ik had een probleem met overdruk en het voelde alsof ik op de rem trapte. Ik moest een versnelling terugschakelen en weer op snelheid komen. Toen ik over de lijn kwam, had ik een ronde van 30"7 gedaan of zo. Toen ik rond de 362 km/u zat of zo, kwam ik bijna de pitstraat in omdat ik met dit probleem toch geen goede kwalificatierun kon doen. Maar ik ging door en was blij verrast met de totaaltijd. Ik denk dat de auto het vandaag beter deed dan gisteren. Iedereen was erg snel, dus we hadden wellicht heel dicht bij de eerste startplaats kunnen zijn."

Toch was het in zijn geheel niet slecht, vooral niet omdat het team Andretti-McLaren de motor van Alonso moest wisselen tussen de opwarmsessie en de kwalificatie. De Honda had nog geen meter gereden voordat Alonso de kwalificatie ging rijden.

Fernando: "Op een bepaald moment in de ochtend wisten we niet of we de kwalificatie wel zouden kunnen rijden, want de hele motor moest vervangen worden. Maar het team was geweldig. Er waren mensen aan het werk van alle zes de teams, alleen aan mijn auto, om het mogelijk te maken. Ik ben erg dankbaar voor deze samenwerking."❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;