Menu
© TheDrive.com
Nieuws

Fernando Alonso zevende in kwalificatie Indy 500

8 reacties | 2687x gelezen
21-05-2017 09:12

EvDelft | Fernando Alonso wist na een uitgestelde kwalificatie zijn McLaren Honda Andretti op de zevende plek neer te zetten, voor de 101ste versie van de Indianapolis 500.

Bron: FoxSportsAsia.com

De kwalificatie van gisteren werd vanwege slecht weer 5 uur uitgesteld. Eenmal onderweg klokte Alonso een gemiddelde snelheid over vier ronden van 370,200 km/u.

Alonso: "Ik denk dat we een goede dag achter de rug hebben. Toen het slechte weer op kwam zetten, stond iedereen onder druk. Je hebt maar één kans, één poging, dus je mag geen fouten maken. De balans van de auto was niet helemaal zoals ik die had gewild, maar daar blijf ik aan werken. Het was een nuttige dag. Morgen probeer ik het beter te doen."

De top 9, dat zijn de eerste drie rijen, zullen vandaag wederom een kwalificatie rijden waarin bepaald wordt wat de startvolgorde wordt voor deze top 9.

Sébastien Bourdais liet maar weer zien hoe gevaarlijk het is in de Indycars en maakte een zware klapper mee. Hij brak daarbij zijn been, bekken en heup. Hieronder zijn wat heftige beelden te zien van zijn crash.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;