Menu
© Red Bull
Nieuws

Horner: "Kansen zijn nog niet verkeken"

0 reacties | 2332x gelezen
10-05-2017 17:55

EvDelft | Christian Horner, de teambaas van Red Bull, is van mening dat zijn team nog altijd de kans heeft het verschil met Ferrari en Mercedes, waar het team tegenaan kijkt, te reduceren tot niets.

Bron: F1i.com

Komend weekeinde, tijdens de Grote Prijs van Spanje, zal het team uit Milton-Keynes een flink verbeterd chassis van de RB13 meenemen naar Barcelona, in een poging de rondetijden van de auto naar beneden te krijgen. Motorenpartner Renault heeft de levering van de verbeterde motor uitgesteld, maar toch heeft Horner er all vertrouwen in dat het team een flinke stap voorwaarts zal maken.

Horner: "De nieuwe reglementen zijn nog jong en iedereen zal zich daar steeds beter aan kunnen aanpassen. Het is duidelijk dat Ferrari en Mercedes het beter voor elkaar hebben dan wij, maar we hebben geprobeerd de schade te beperken. Onze kansen zijn nog niet verkeken."

De relatief slechte start van het seizoen voor Red Bull, zorgt ervoor dat Daniel Ricciardo redelijk gefrustreerd is. De Australiër heeft zich laten ontvallen dat hij op zoek is naar een ander team, als hij de kans krijgt, maar Horner zegt dat hij nog niets heeft gemerkt aan zijn coureur.

"Ik zie geen verschil tussen de Ricciardo van nu en de Daniel van de afgelopen jaren. Natuurlijk wil hij competitief zijn, maar hij klaagt niet. 2015 was veel frustrerender voor hem. Ik weet zeker dat we het meest opwindende coureursduo hebben in de sport", aldus de teambaas.

Ondanks dat het niet Red Bull is, maar Ferrari, die het voor elkaar heeft gekregen, is Horner blij dat de hegemonie van Mercedes is doorbroken: "Het is goed voor de sport. De Formule 1 heeft een nieuwe winnaar met Valtteri Bottas. We hebben nu vier races gehad en het is niet met 100% zekerheid te zeggen wie er gaat winnen. Drie verschillende coureurs wisten in totaal vier races te winnen. Dat is een fraaie score."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;