Menu
© Pirelli
Nieuws

Slechts één inhaalactie in Sotsji

0 reacties | 1216x gelezen
03-05-2017 08:48

EvDelft | De FIA heeft geen plannen om meer inhaalmogelijkheden te creëren tijdens de races met een mogelijk uitgebreidere DRS-zone.

Bron: AutoWeek.com

Eerder dit seizoen, na afloop van de Grote Prijs van Australië, liet de FIA weten dat het de eerste paar races zou analyseren om te zien of er aanpassingen gedaan moeten worden - bijvoorbeeld door de DRS-zones uit te breiden. Na een optocht in Australië, ging het tijdens de Grote Prijzen van China en Bahrein beter. Echter, afgelopen weekeinde, tijdens de Grote Prijs van Rusland, werd er maar één inhaalhaalactie gedaan. Vorig jaar waren dat er nog 29.

Sebastian Vettel liet weten: "Laten we het zo zeggen: het is erg moeilijk inhalen. Achter een andere auto verandert de balans van de wagen, die begint te glijden, en dan raak je verder achterop."

Valtteri Bottas, die in Sotsji zijn eerste race wist te winnen, zei: "We verliezen enorm veel neerwaartse druk wanneer we een auto willen inhalen."

Voorafgaand aan de race in Rusland werd alle teams medegedeeld door de FIA dat de DRS-zones onaangetast blijven voor de rest van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;