Menu
© Mercedes
Nieuws

Tot nog toe geen problemen tussen Bottas en Hamilton

2 reacties | 1324x gelezen
02-05-2017 10:26

EvDelft | Valtteri Bottas heeft zich laten ontvallen dat zijn goede relatie met Lewis Hamilton onder druk kan komen te staan nu hij het voordeel dat zijn teamgenoot had bij Mercedes in het kampioenschap, teniet heeft gedaan.

Bron: Scotsman.com

Hamilton, die niet beter dan vierde wist te worden tijdens de Grote Prijs van Rusland, nadat hij de hele race een probleem had met zijn auto, was één van de eersten die Bottas feliciteerden met diens overwinning. Bottas wist Sebastian Vettel af te houden en zijn eerste overwinning uit zijn carrière te behalen.

De 32 jaar oude Brit omhelsde zijn teamgenoot in het parc fermé. Later, voor de camera's, zag de drievoudig wereldkampioen er echter gespannen uit met gebalde vuisten en een geforceerde glimlach, toen zijn team de overwinning van Bottas vierde.

Door deze overwinning staat Valtteri nog maar 10 punten achter zijn teamgenoot in de tussenstand voor het kampioenschap voor coureurs, en daarmee heeft hij ook elke suggestie dat de 'nieuwe jongen' slechts een hulpje zal zijn voor Hamilton, dit seizoen, weggevaagd.

Valtteri: "Lewis zei dat hij blij voor mij was en dat was aardig om te zeggen. We zijn tot nu toe erg professioneel geweest tegenover elkaar. Als we met elkaar spreken, zeggen we eerlijk dat we goed werk hebben gedaan. Het is goed dat te zien van een drievoudig wereldkampioen. De coureurs van Ferrari kwamen mij ook feliciteren. Maar het wordt een lang jaar. Er zal een moment komen waarop de situatie gespannen raakt. Als het om de strijd om het kampioenschap gaat, zullen we wellicht minder met elkaar spreken."

Bottas werd ingehuurd als remedie tegen de gespannen sfeer die bij Mercedes bestond naar aanleiding van de giftige rivaliteit tussen Lewis Hamilton en diens voormalige teamgenoot Nico Rosberg. Maar de goede vorm waarin Bottas nu al verkeert, waarbij hij twee keer tijdens de kwalificatie sneller was dan Hamilton, en nu ook nog een overwinning heeft binnen weten te halen, met een halve minuut voorsprong op zijn teamgenoot, zal bij Mercedes opnieuw voor hoofdpijn gaan zorgen.

Toch hebben de twee Oostenrijkers, die aan de leiding staan van het team, er alle vertrouwen in dat de relatie tussen beide coureurs niet zal verslechteren, op een manier als waarop die vergiftigd was tussen Hamilton en Rosberg, toen Mercedes alles won wat er te winnen viel.

Toto Wolff liet weten: "De relatie tussen de twee coureurs is prima. Lewis was één van de eersten om Valtteri te feliciteren met zijn overwinning. Dat laat respect zien van de ene naar de andere. Beiden zijn goede coureurs en willen races winnen en strijden voor de titel. Ik denk niet dat dit hun relatie zal aantasten zoals dat in de afgelopen drie jaren gebeurd is tussen Lewis en Nico. Het is een heel ander soort relatie."

Niki Lauda voegde daaraan toe: "Tot nu toe is alles rustig. Dat komt misschien ook omdat Bottas niet veel praat. Er is geen ruzie, zoals vorig jaar. Lewis is professioneel en de andere ook. Ik zie dus geen problemen omdat Valtteri deze race won. Ze respecteren elkaar en dat is het belangrijkste."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Binatang
Silver Member

stemming makerij

0 02-05-2017 16:25:36
haastig
Senior Member

Problemen zullen wel groeien de komende maanden. Het feest bij Mercedes is nog lang niet afgelopen. Ook Red Bull zal zich in de strijd gaan mengen de komende maanden. Meer sensatie op de baan en daar buiten. Ik verheug me op de ontwikkelingen.

0 02-05-2017 17:55:04
;