Menu
© Pirelli
Nieuws

Sirotkin rijdt VT1 voor Renault in Sotsji

2 reacties | 1352x gelezen
27-04-2017 09:29

EvDelft | Sergey Sirotkin, de testcoureur van Renault, zal rijden tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Rusland. Het is voor hem de derde keer dat hij in Rusland in actie komt.

Bron: MotorSportWeek.com

De 21 jaar oude Rus maakte zijn debuut in 2014 met Sauber in Sotsji, en vorig jaar reed hij voor Renault de vrije training op vrijdag. Tijdens de testdagen in Bahrein, bijna twee weken terug, reed Sirotkin ook al in de RS17. Hij zal vrijdag de auto besturen van Nico Hülkenberg.

Sirotkin: "Ik kijk er heel erg naar uit. Het is niet makkelijk om op de baan aanwezig te zijn zonder te kunnen rijden. Het is erg frustrerend een ander in actie te zijn maar niet deel te kunnen nemen. Ik leer echter erg veel van het team en het is een positief proces waar ik van geniet. Racen is echter iets waar ik nog veel meer van geniet. Ik ben hier om te doen wat het team mij zegt te doen, en dat is ook mijn aanpak voor vrijdagochtend. Als ik ærodynamica moet testen, test ik ærodynamica, als ik op de ultrazachte banden kwalificatieruns moet maken, maak ik kwalificatieruns op de ultrazachte banden."

Wat betreft het rijden voor zijn thuispubliek, laat de jonge Rus weten: "Ik ben er trots op Rus te zijn en het is geweldig dat ik voor mijn thuispubliek mag rijden. Dat is altijd een hoogtepunt voor mij in het seizoen. Maar ik zou overal graag rijden. Natuurlijk krijg ik hier extra aandacht van de media, en velen zullen weten dat ik er ben - en dat is altijd leuk. Maar ik richt me volledig op de baan. Ik ben hier om te werken voor mijn team."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

hopelijk mag die rus palmer snel vervangen

1 27-04-2017 12:00:34

Ik ben het bij wijze van uitzondering een keertje met je eens.

27-04-2017 13:34:13
;