Menu
© McLaren
Geruchten

Gaat Mercedes de helpende hand toesteken aan Honda?

1 reactie | 2315x gelezen
26-04-2017 11:29

EvDelft | Honda kan wel eens hulp gaan krijgen in het oplossen van hun problemen uit een onverwachte hoek: Mercedes. De motorenpartner van McLaren hoopte dat het dit jaar met een compleet nieuwe motor eindelijk alle problemen achter zich zou laten, maar deze werden alleen maar groter, met de Grote Prijs van Bahrein als voorlopig dieptepunt.

Bron: AutoSport.com

Echter, er gaan geruchten dat Honda in gesprek is geraakt met Mercedes over het mogelijk bieden van hulp omtrent hoe de motoren van de Japanse leverancier te verbeteren. Niet alleen zijn de motoren van Honda onbetrouwbaar, maar ze zijn ook nog eens tergend langzaam. Hoewel de details van de afspraken nog niet overeen zijn gekomen, schijnt het te gaan over hoe de elektronica en het hybride gedeelte van de motor moet worden verbeterd.

Deze hulp kan geboden worden, omdat Honda eindelijk haar restrictie op hulp van buitenaf heeft laten vallen. Naar verluidt is het overigens de afdeling Ilmor die zich bezig gaat houden met Honda. Yusuke Hasegawa heeft geweigerd te bevestigen wie precies bij de plannen betrokken is, maar liet weten dat zijn bedrijf er alles aan doet om de resultaten te verbeteren.

Hasegawa: "We hebben alles gedaan wat we kunnen doen. We vragen nu ook hulp van buitenaf. Begin maart hebben we ons hele bedrijf aangepast en het lijkt beter te gaan, maar het was al te laat om de ontwikkeling van de huidige motor voor het begin van het seizoen te veranderen. Het is niet makkelijk, want het kost tijd een motor aan te passen. En dat is waar we nu tegenaan lopen. We hebben ook goede dingen gezien, maar het geheel is niet geweldig."

Toen de Japanner specifiek naar Ilmor werd gevraagd, antwoordde hij: "We sluliten niemand uit. We gebruiken erg veel hulp van buitenaf." Wel weigerde hij in te gaan op het plan dat tussen Mercedes en Honda op tafel ligt, maar liet weten dat Honda gebruik heeft gemaakt van experts die gewerkt hebben bij alle huidige motorleveranciers in de Formule 1. Hij grapte daarbij dat hun inzicht erg waardevol is voor Honda om te begrijpen wat er mis is.

"Natuurlijk hebben we veel mensen van Mercedes, Ferrari en Renault. Wat dat betreft spieken we wel", aldus Hasegawa. Overigens weigerde ook Mercedes commentaar over de overeenkomst te geven.

Niet iedereen is blij met de hulp van Mercedes aan Honda. Vooral Red Bull schijnt falikant tegen het idee te zijn. Hun argument is dat een mogelijke overdracht van intellectuele rechten aan de motor net zo slecht is als wanneer dat over het chassis zou gaan, daarmee refererend aan "spygate", enkele jaren geleden.

Echter, Mercedes en Honda hebben officieel geen goedkeur nodig van de andere teams om met hun werk door te gaan. De Strategie Groep spreekt erover op aanstaande dinsdag, hoewel het niet officieel op de agenda schijnt te staan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

SosaXXX
Senior Member

De nieuwe naam wordt "McLaren-Honda ft. Mercedes" terecht dat RB hier tegenin gaat.
Lijkt me ook een behoorlijk stuk gezichtsverlies wat Honda betreft.
En waar ligt dan de grens van de hulp?
Is m.i. een ook een competitie vervalsing, wie weet geeft Mercedes ze wel tips om een beetje vooruitgang te bieden , maar net niet genoeg om Honda mee te laten strijden voor het podium.
En als dan blijkt dat het chassis ook moet worden aangepast, gaan ze dan daar ook mee helpen?

0 26-04-2017 18:31:47
;