Menu
© Mercedes
Nieuws

Haaienvin en T-wing verdwijnen in 2018

1 reactie | 1633x gelezen
26-04-2017 07:54

ozzyexowaw | De veel bekritiseerde haaienvin en T-wing, die vanaf dit jaar nieuw in de Formule 1 zijn, worden vanaf volgend jaar niet meer toegestaan achterop de auto´s.

Bron: bild.de

Dat is het resultaat van overleg tussen de top teams, FIA-directeur Jean Todt en Chase Carey, de nieuwe baas van de Formule 1. In de praktijk betekent de regelwijziging van de F1 Strategy Group dat er geen sprake is van een letterlijk verbod, maar dat de reglementen dusdanig worden aangepast dat een ontwerp met een T-wing of haaienvin in 2018 niet meer is toegestaan.

De nieuwe technische reglementen die dit seizoen hun intrede deden in de Formule 1, verleidden de teams ertoe een zogeheten haaienvin achterop hun bolides te maken. Sommige teams rijden ook rond met een T-wing, een extra vleugeltje voor de achtervleugel. Veel fans en deskundigen binnen de Formule 1 vinden die aerodynamische foefjes echter lelijk en willen er zo snel mogelijk van af. De T-wing bleek bovendien makkelijk af te breken tijdens het rijden.

Het nieuwe voorstel moet nog wel voorgelegd worden aan de World Motor Sport Council. Deze buigen zich later over het besluit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Gold Member

Dit verbod had, van mijn part, met onmiddellijke ingang mogen zijn

0 26-04-2017 09:44:46
;