Menu
© Red Bull
Nieuws

Verstappen vindt inhalen dit jaar veel leuker

5 reacties | 4212x gelezen
25-04-2017 13:25

EvDelft | Max Verstappen, coureur van Red Bull, zegt dat het inhalen van andere coureurs dit jaar veel leuker is, omdat er harder voor moet worden gewerkt om het voor elkaar te krijgen.

Bron: EuroSport.co.uk

De auto's van 2017 hebben veel meer neerwaartse druk dan voorheen, waardoor de snelheid in de bochten hoger is, waardoor inhalen een grotere uitdaging wordt. Men vreest dat hierdoor het aantal inhaalacties duidelijk minder wordt, zoals hieronder besproken wordt.

Verstappen, die in 2016 het record van het aantal inhaalacties in één seizoen op 78 wist te zetten, denkt dat DRS dit jaar minder invloed heeft. Dat is een goede ontwikkeling.

"Het is dit jaar moeilijker dan vorig jaar, maar dat hoeft niet meteen slecht nieuws te zijn. Als je op nieuwe banden rijdt, heb je nog één of twee ronden om ervoor te strijden. DRS is dit seizoen minder effectief. In China werden de meeste manoeuvres gedaan zónder DRS. En dat is veel leuker. Bocht 6 is een leuke bocht om in te halen, vooral wanneer je erg laat remt en het dan toch voor elkaar krijgt", aldus de Nederlander.

Inhaalacties in de eerste drie races.
Een inhaalactie is een actie op een andere coureur die wordt gedaan tijdens de vliegende ronden. Dus de eerste ronde wordt hierin niet meegenomen. Bovendien moet de actie blijvend zijn tot de betreffende ronde is verreden.


Tijdens de Grote Prijs van China in 2016 waren er relatief veel inhaalacties, omdat Lewis Hamilton (Mercedes) als laatste van start ging. Bovendien waren er in die race 66 pitstops, wat erg veel is. Toch is het verschil duidelijk zichtbaar.

Na drie races in 2016 waren er gemiddeld per race 73 inhaalacties (dus 219 totaal). In 2017 stond dat op 21 (63 totaal). Toen in 2011 het DRS werd ingevoerd, ging het aantal inhaalacties (in een heel seizoen) van 452 in 2010 naar 821 in 2011. Bovendien was dat bijna vier keer zoveel dan in het begin van deze eeuw.

Naar aanleiding van de eerste drie races, zal het aantal inhaalacties dit seizoen ongeveer gelijk liggen met het niveau van eind jaren '90, begin jaren '00. Maar hoewel het aantal inhaalacties minder is geworden, is de kwaliteit van de manoeuvres wel toegenomen. Er waren tijdens de Grote Prijs van China en die van Bahrein prachtige acties te zien.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;