Menu
© Williams
Nieuws

Prost wil simpeler en krachtiger motoren

7 reacties | 2554x gelezen
25-04-2017 09:50

EvDelft | Viervoudig wereldkampioen Alain Prost is van mening dat de sport moet investeren in veel krachtiger motoren in de toekomst.

Bron: ReadMotorSport.com

De huidige hybride V6 turbomotoren liggen onder vuur vanwege het gebrek aan geluid - met name het schreeuwende geluid - en de hoeveelheid geld dier ermee gemoeid is om ze te ontwikkelen. De FIA heeft een vergadering gehad met de vier motorleveranciers over waar de Formule 1 naar toe moet in de komende jaren, wanneer in 2020 het huidige motorreglement afloopt. De algemene tendens is dat de motoren luider moeten worden en vooral goedkoper.

Prost heeft zelf gereden in auto's die meer dan 1.400 pk konden leveren in de kwalificatie. Hij zegt dat hij wel onder de indruk is van de nieuwe generatie auto's, maar dat fundamentele veranderingen nodig zijn om de show te verbeteren.

Prost: "Ik denk dat we meer vermogen nodig hebben. We hebben een motor nodig die eenvoudiger is en als het mogelijk is niet zo schreeuwend duur. De motoren moeten wel modern blijven. Toen ik in de jaren '80 met een turbomotor reed, daar nu op terugkijkend kan ik me niet voorstellen hoe ik dat voor elkaar heb gekregen. Onze voeten bevonden zich vóór de vooras van de auto en er waren bijna geen veiligheidsmaatregelen op de baan. We waren gek."

Tevens is de Fransman, die momenteel in dienst is bij het Formule 1-team van Renault, van mening dat kunstgrepen zoals DRS verbannen moeten worden, omdat hij van mening is dat het idee van racen daarmee om zeep wordt geholpen.

"We moeten geen kunstgrepen willen toepassen in de autosport. Die dingen werken niet. Ik vind een inhaalactie met DRS helemaal niets. De toeschouwers weten dat het niet moeilijk is en het is niet een speciale manoeuvre. Het is niet bijzonder. Ik ben blij dat DRS dit jaar minder effectief is", aldus Prost.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;