Menu
© Haas F1
Nieuws

"Geen snelle oplossing voor de problemen in de Formule 1"

1 reactie | 1778x gelezen
25-04-2017 07:26

EvDelft | Günther Steiner, de teambaas van Haas, heeft gezegd dat het wel enige tijd kan duren voordat de Formule 1 zich weer van haar competitieve kant laat zien.

Bron: Sport24.co.za

Het lijkt erop dat Ferrari en Mercedes dit jaar met elkaar gaan strijden om de titel. Steiner is blij te zien dat er twee teams zijn die nu voor de overwinning kunnen gaan, maar hij wil dat meer teams het strijdperk betreden zodat er ook nieuwe fans worden aangetrokken.

Steiner: "Het is geweldig dat er nu twee teams zijn die om de leiding vechten. Ik denk echter dat er 10 teams zouden moeten strijden voor de overwinning. Echter is dat op korte termijn niet mogelijk te realiseren. Ik denk dat de Formule 1 zich druk moet maken om de teams dichter bij elkaar te brengen. Ik weet alleen niet hoe dat gerealiseerd zou moeten worden."

"Het is geen snelle oplossing, maar iets wat voor de toekomst overwogen moet worden. Er zijn maar twee teams die strijden voor de overwinning. Het zou veel fans aantrekken als dat er meer zijn. Het is overigens wel heel erg spannend in het middenveld. Er zijn vijf teams die heel erg aan elkaar gewaagd zijn. Ik kan me niet herinneren wanneer dat voor het laatst zo spannend was. Elk weekeinde zijn er kansen voor deze vijf teams om in de derde kwalificatie terecht te komen en punten te behalen", aldus de teambaas.

Haas wil proberen tijdens de Grote Prijs van Rusland voor de derde keer op rij punten te behalen - iets wat het jonge team nog niet is gelukt sinds de oprichting.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Zo lang er nog steeds die oude mannen rondlopen die het voor het zeggen hebben bij de FIA en F1, zal er niets wezenlijks veranderen.

0 25-04-2017 19:06:41
;