Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Sainz nog steeds niet blij met Stroll

4 reacties | 2236x gelezen
23-04-2017 09:24

EvDelft | Carlos Sainz laat weten dat hij 'verrast' werd door de gridstraf die hij gekregen heeft in verband met zijn aanrijding met Lance Stroll tijdens de Grote Prijs van Bahrein. Hij denkt dat dit ongeluk niet gebeurd zou zijn als de Canadees meer ervaring had gehad.

Bron: ESPN.co.uk

Volgens de stewards was Sainz schuldig aan het ongeluk waarbij hijzelf en Stroll uit de race werden gereden. Stroll vond de actie van Sainz 'belachelijk'. Sainz had net de pitstraat verlaten toen hij aan de binnenkant van de auto van Stroll dook, die al ingestuurd had om de bocht te nemen. De Spanjaard is van mening dat het oneerlijk is hem alle schuld in de schoenen te schuiven voor de aanrijding en is van mening dat Stroll meer had opgelet als hij meer races op zijn naam had gehad in de Formule 1.

"Ik was heel verrast door de gridstraf. Ik dacht dat ze het als een raceongeluk zouden afdoen. Als je in de Fromule 1 strijdt voor posities, en voor punten, dan gebeurt dit soort dingen. Voor mij was het een raceongeluk. Lance zag mij niet en misschien had hij mij wel gezien als hij meer ervaring had gehad en dan had hij mij ruimte gelaten in de bocht", aldus de coureur van Toro Rosso.

Carlos Sainz zal de Grote Prijs van Rusland aanvangen met drie startplaatsen straf ten opzichte van waar hij zich dan ook kwalificeert.

Vervolgens gaf Sainz nog even zijn ongezouten mening over de straf die hij gekregen heeft: "Je krijgt die straf, je gaat ermeen naar huis. Er is geen kans ertegen in beroep te gaan, niets. Het is zo. Zelfs alleen als vanwege hun trots zouden ze de beslissing nooit herroepen. Het zou niets veranderen. Zelfs als we in beroep zouden kunnen gaan, is het onwaarschijnlijk dat de straf ongedaan gemaakt zal worden. Zij maken die beslissing en ze weten dat ze die niet gaan veranderen, want dan verliezen ze geloofwaardigheid. Ze zullen nooit veranderen. En ik zit ermee: eerste gevect voor positie, eerste ongeluk, eerste straf."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Frustraties duren lang bij deze spanjaard. Jammer want is een goede rijder, die beter zijn hoofd bij het racen in toekomst houdt, dan over het verleden te blijven doorzeuren.

Nou ja, hij heeft wel vooruitgang geboekt. HIj noemt het nu een raceincident terwijl hij eerst nog volledig Stroll de schuld gaf.

Forget it and move on Sainz!

0 23-04-2017 11:25:38
haastig
Senior Member

Het zou aardig zijn geweest als Sainz zijn excuses had gemaakt aan Lance Stroll. Uiteindelijk lag hij er niet alleen zelf uit maar duwde ook Stroll uit de race. Zelf beter opletten volgende keer of zo'n zelfde actie uithalen bij Vettel, Hamilton of Bottas.

0 23-04-2017 12:29:24
Sicko
Gold Member

Sainz maakte met al zijn ervaring (weer) een beginnersfout en verwijt dan Stroll te weinig ervaring te hebben. Het is niet te geloven dat hij hierover meent te moeten blijven mekkeren. Maar hij is al een tijdje op zijn retour en ik zie hem na dit seizoen ook niet meer terug keren in de F1.

0 24-04-2017 12:33:54
JanTod
Silver Member

Zeker na het akkefietje eerder in de race met Kvyat. Ook een slechte beurt. Ze moeten die twee strakker aanpakken bij Toro Rosso.

groetsels,

Jan Tod

0 25-04-2017 01:34:49
;