Menu
©
Nieuws

Berger juicht diversifisering coureurs toe

2 reacties | 1564x gelezen
22-04-2017 17:59

EvDelft | Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger zegt dat hij hoopt dat meer Formule 1-coureurs gaan proeven van andersoortige kampioenschappen.

Bron: F1i.com

De Oostenrijker gebruikte Fernando Alonso, die dit jaar zijn eerste Indy 500 wil gaan rijden, als voorbeeld. In 2014 was het Nico Hülkenberg die bij Porsche een stoeltje kreeg voor de 24 uur van Le Mans en die wist te winnen. Dat kan allemaal de goedkeur wegdragen van de 10-voudig racewinnaar.

Berger: "Het is net als in de goeie ouwe tijd. In 1985 reed ik voor Arrows in Adalaide, en de dag ervoor reed ik een toerwagenrace in het nationale kampioenschap voor Bob Jane. Het kon allemaal in die tijd en iedereen had de grootste lol."

"Ik weet zeker dat als Vettel de kans zou krijgen, hij graag eens van de DTM zou willen proeven. De coureurs hebben tegenwoordig veel meer vrije tijd dan wij hadden, want er wordt nog nauwelijks getest. Maar ik zou alleen een andere klasse rijden als ik er geen Formule 1-race voor zou hoeven missen", verwijst Berger naar Fernando Alonso, die de Grote Prijs van Monaco opoffert voor de Indy 500.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Geeke
Gold Member

difersifisering? Ik dacht even een nieuw woord geleerd te hebben :)
Ontopic, ik weet niet of dit zo`n goed idee is, er zijn zoveel rookies die graag een kans krijgen. De plekken kunnen beter naar hun gaan.

0 22-04-2017 21:53:41
Misjab
Gold Member

Ik vind het juist WEL mooi. Zoals berger zegt; zoals de ouwe tijden. Ik ben nog opgegroeid met de michel vaillant strips, waarin een coureur een multi-klasse held was. (Ok was een strip en beetje overdreven, maar vond dat altijd fantastisch).
Moet natuurlijk niet ten koste gaan van F1, maar dit soort uitstapjes geven veel reclame voor die andere series, en als rijders succesvol zijn, ook weer meer elan voor F1. Zeker le mans moet toch kunnen? Zou gaaf zijn daar een heel team vanF1 rijders in te hebben

0 23-04-2017 07:27:40
;