Menu
© Red Bull
Nieuws

Ricciardo tevreden ondanks motorprobleem

5 reacties | 2696x gelezen
19-04-2017 10:42

EvDelft | Daniel Ricciardo legde 45 ronden af op het circuit in Bahrein tijdens de eerste testdag van het seizoen. Zijn middag werd echter sterk verkort door een probleem met de motor.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

De coureur van Red Bull sloot de dag als derde af, maar wat voor de Australiër belangrijker is, is dat hij veel informatie heeft kunnen verzamelen. Hij zegt daarbij wel dat het erg saai was achter het stuur. Ook met betrekking tot de banden heeft het team goed werk verzet.

Volgens Ricciardo was het erg interessant te zien wat er gebeurde na de verandering aan de afstelling van de auto, gedurende de dag. Het team voerde grotere wijzigingen door dan normaal gesproken tijdens een raceweekeinde gedaan zou worden.

Ricciardo: "Het was een goede dag voor de afdeling ærodynamica. We hebben in het eerste uur erg veel informatie verzameld, en alles ging volgens plan. Dat is belangrijk voor het team. Voor mijzelf was het niet echt interessant, want ik deed niet veel meer dan gewoon rondjes rijden."

"Vervolgens hebben we wat gereden op de zachte banden en er zijn een paar mechanische veranderingen doorgevoerd. Dat was erg interessant, vooral met de ronden op de superzachte banden. Ik denk dat we wel het één en ander ontdekt hebben", aldus een tevreden Daniel.

"Tijdens een test proberen we grotere veranderingen door te voeren aan de afstelling dan tijdens een raceweekeinde. Het was erg leuk te zien wat dat voor resultaat had. We hadden voor de middag nog wat lange runs willen doen, maar helaas hadden we een probleem met de motor, waardoor dat niet ging", besloot de Australiër.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;