Menu
© Zimbio.com
Nieuws

Ojjeh: "McLaren kan zo niet verder"

11 reacties | 3159x gelezen
18-04-2017 17:00

EvDelft | Mansour Ojjeh, één van de eigenaren van McLaren, zegt dat zijn team en Honda koortsachtig werken aan het oplossen van de 'crisis' omdat beide zijden 'zo niet verder kunnen'.

Bron: GrandPrix.com

Ojjeh is al jarenlang aandeelhouden van McLaren, die zich normaal gesproken op de achtergrond houdt van het ooit zo grote Britse team, maar hij was afgelopen weekeinde in Bahrein en gaf uitgebreid zijn mening over de situatie tussen Honda en McLaren.

"De teleurstelling is groot, zelfs voor Honda. We hebben veel beloftes gedaan gekregen en we zijn enorm in de steek gelaten. Ja, Honda biedt haar excuses aan, maar daar gaan we niet harder door", aldus Ojjeh tegenover het Franse Auto Hebdo.

Het nieuwste gerucht is dat McLaren ronselt onder de mensen van Mercedes, om samen te werken met Honda en daarmee de motor van 2017 snel te verbeteren. Ojjeh: "We werken aan verschillende scenarios, maar ik kan niet vertellen waar we exact mee bezig zijn. We steken veel tijd en energie in het vinden van een oplossing. En die moet snel komen. We hebben een geschiedenis van overwinningen en die zou ik graag voortzetten."

Tevens laat de aandeelhouder weten dat na de Indy 500, de volgende uitdaging voor Alonso de 24 uur van Le Mans zullen worden: "Fernando is een geweldig coureur die al twee jaar lijdt. Hij wil de Triple Crown. Ik vertelde hem dat hij gek zou zijn om n aar Indianapolis te gaan, maar toen kwam Juan Pablo Montoya in beeld en die zei ons dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Fernando wil Le Mans ook winnen. Ik zelf zou graag McLaren bij Le Mans zien terugkeren, maar Fernando wil in de LMP1 rijden."

"Maar op dit moment is een goede motor in de Formule 1 prioriteit", besloot Mansour.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;