Menu
© Zimbio.com
Nieuws

Ojjeh: "McLaren kan zo niet verder"

6 reacties | 2341x gelezen
18-04-2017 17:00

EvDelft | Mansour Ojjeh, één van de eigenaren van McLaren, zegt dat zijn team en Honda koortsachtig werken aan het oplossen van de 'crisis' omdat beide zijden 'zo niet verder kunnen'.

Bron: GrandPrix.com

Ojjeh is al jarenlang aandeelhouden van McLaren, die zich normaal gesproken op de achtergrond houdt van het ooit zo grote Britse team, maar hij was afgelopen weekeinde in Bahrein en gaf uitgebreid zijn mening over de situatie tussen Honda en McLaren.

"De teleurstelling is groot, zelfs voor Honda. We hebben veel beloftes gedaan gekregen en we zijn enorm in de steek gelaten. Ja, Honda biedt haar excuses aan, maar daar gaan we niet harder door", aldus Ojjeh tegenover het Franse Auto Hebdo.

Het nieuwste gerucht is dat McLaren ronselt onder de mensen van Mercedes, om samen te werken met Honda en daarmee de motor van 2017 snel te verbeteren. Ojjeh: "We werken aan verschillende scenarios, maar ik kan niet vertellen waar we exact mee bezig zijn. We steken veel tijd en energie in het vinden van een oplossing. En die moet snel komen. We hebben een geschiedenis van overwinningen en die zou ik graag voortzetten."

Tevens laat de aandeelhouder weten dat na de Indy 500, de volgende uitdaging voor Alonso de 24 uur van Le Mans zullen worden: "Fernando is een geweldig coureur die al twee jaar lijdt. Hij wil de Triple Crown. Ik vertelde hem dat hij gek zou zijn om n aar Indianapolis te gaan, maar toen kwam Juan Pablo Montoya in beeld en die zei ons dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Fernando wil Le Mans ook winnen. Ik zelf zou graag McLaren bij Le Mans zien terugkeren, maar Fernando wil in de LMP1 rijden."

"Maar op dit moment is een goede motor in de Formule 1 prioriteit", besloot Mansour.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

het nieuws gaat rond dat de mankemente zoude optreden bij te hoge temperaturen. Dus, dan neem ik aan dat stoffel geen troubs zal hebben, as de race in belgie doorgaat? ;-)

1 18-04-2017 17:35:48

Het was in februari in Barcelona ook al zo vreselijk warm, weet je nog? Zeker 15 graden...

18-04-2017 18:38:05
bvonk
Moderator

Hoop dat ze het snel oplossen. Er zijn ook verhalen dat het vibratie probleem nog niet op is gelost en dat de nieuwe motor zich kapot trilt.

1 18-04-2017 18:05:06
arts3
Silver Member

6 zylinder motoren hebben een natuurlijke balans,dus zal het aan de turbo's liggen.
Ook aan de vebrandingskamer kan het niet liggen,de motoren zijn toch zo doorontwikkeld.

19-04-2017 11:09:52
ozzyexowaw
Moderator

Al met al, nog genoeg problemen! Hopelijk komen ze eruit, maar ben bang dat het weer een ramp word dit jaar...

0 18-04-2017 18:42:51
Misjab
Gold Member

Honda heeft het goed verpest, maar ik denk dat McLaren er ook we deels schuld aan is: HOnda heeft een paar maanden geleden angegeven dat ze een gok gingen nemen met de nieuwe motor om te proberen de aansluiting te vinden. Zo'n gok neem je niet in je eentje, daar wist McLaren ook van. En zoals bij elke gok, kan je winnen (waren ze helden geweest) en verliezen (dik zelfs, zoals nu).
Heel erg K dat ze zo verloren hebben, maar met alleen op safe spelen waren ze ook nergens gekomen, want de verwachtingen waren gewoon om voor podiums te gaan en daar was een grote stap vooruit voor nodig. De enige oplossing zal dus zijn opnieuw een gok te wagen en te hopen dat het dezze keer beter uitpakt. Honda zal uiteraard geleerd hebben van dit debacle en kennis hebben ze wel, dus ik help ze mee hopen dat het deze keer beter uitpakt. Ik neem an dat ze over een maand of 2 wel een nieuw blok hebben liggen. fingers crossed

0 19-04-2017 07:30:50
;