Menu
© Red Bull
Nieuws

Aanrijding tussen Ricciardo en Vettel 'was gepland'

9 reacties | 3532x gelezen
12-04-2017 10:04

EvDelft | Daniel Ricciardo laat weten dat hij tijdens de Grote Prijs van China opzettelijk met de Ferrari van Sebastian Vettel in aanraking kwam, om zo de fans wat meer spanning te geven.

Bron: FoxSportsAsia.com

De Australiër was in een zware strijd verwikkeld met de Duitse viervoudig wereldkampioen, die voor een mooi moment zorgde door hem in te halen - maar niet zonder elkaar aan te raken. Toen Ricciardo gevraagd werd naar die strijd, zei hij dat hij dat gepland had om de fans wat extra spanning te geven.

Ricciardo grapte: "Ik zat me eigenlijk maar een beetje te vervelen en dus dacht ik: 'Laat ik de fans even op het puntje van hun stoel krijgen door Sebastian te raken'. Nou, ik zou liegen als ik zei dat ik het niet expres had gedaan, maar ik wist dat het onschadelijk was. Een beetje rook voor de fans."

Tevens liet Ricciardo weten dat zijn tweede pitstop het keerpunt was in zijn race, toen hij probeerde de derde plaats van zijn teamgenoot Max Verstappen af te pakken.

"De eerste stint was erg frustrerend. Ik probeerde bij te blijven, maar het was niet echt een gevecht, want ik wist dat ik dit niet kon winnen. De tweede pitstop zorgde voor een verandering. De auto kwam tot leven. Ik kreeg was meer voorvleugel en toen deden de voorbanden het ook beter en ik was een stuk sneller."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;