Menu
© Red Bull
Nieuws

Aanrijding tussen Ricciardo en Vettel 'was gepland'

4 reacties | 2770x gelezen
12-04-2017 10:04

EvDelft | Daniel Ricciardo laat weten dat hij tijdens de Grote Prijs van China opzettelijk met de Ferrari van Sebastian Vettel in aanraking kwam, om zo de fans wat meer spanning te geven.

Bron: FoxSportsAsia.com

De Australiƫr was in een zware strijd verwikkeld met de Duitse viervoudig wereldkampioen, die voor een mooi moment zorgde door hem in te halen - maar niet zonder elkaar aan te raken. Toen Ricciardo gevraagd werd naar die strijd, zei hij dat hij dat gepland had om de fans wat extra spanning te geven.

Ricciardo grapte: "Ik zat me eigenlijk maar een beetje te vervelen en dus dacht ik: 'Laat ik de fans even op het puntje van hun stoel krijgen door Sebastian te raken'. Nou, ik zou liegen als ik zei dat ik het niet expres had gedaan, maar ik wist dat het onschadelijk was. Een beetje rook voor de fans."

Tevens liet Ricciardo weten dat zijn tweede pitstop het keerpunt was in zijn race, toen hij probeerde de derde plaats van zijn teamgenoot Max Verstappen af te pakken.

"De eerste stint was erg frustrerend. Ik probeerde bij te blijven, maar het was niet echt een gevecht, want ik wist dat ik dit niet kon winnen. De tweede pitstop zorgde voor een verandering. De auto kwam tot leven. Ik kreeg was meer voorvleugel en toen deden de voorbanden het ook beter en ik was een stuk sneller."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Mathon
Bronze Member

Het zag er ook niet uit als een wilde actie. Het leek redelijk gecontroleerd en natuurlijk moet je je plek verdedigen en op het scherpst van de snede strijden.
Maar met deze snelheden kan zo'n grapje natuurlijk heel makkelijk mis gaan. Zelfs als je rijders bent op dit niveau.
Dus op dit opzettelijk te doen lijkt mij al niet zo verstandig. Om het vervolgens ook nog openlijk toe te geven is natuurlijk wel heel eerlijk en kom je stoer over, maar erg verstandig vind ik dat ook niet. Als hij straks in een serieuze crash terecht komt dan zal dit bewuste incident er ook bij getrokken worden om aan te geven dat hij roekeloos rijdt.

0 12-04-2017 11:49:30
haastig
Senior Member

Dit commentaar van Ricciardo komt voort uit frustratie. Hij baalt als een stekker dat hij Max niet voorbij kwam. Domme reactie in dit commentaar.

0 12-04-2017 12:31:32
f1stevie
Silver Member

niet heel slim om dat achteraf in de media te melden... bij een volgende crash ben je kop van jut...!!!

0 12-04-2017 18:52:01
arts3
Silver Member

Daniel maakt er een grap van,waar niemand om kan Lachen.Hij uit hierbij toch zijn frustratie dat hij vanaf China de 2e rijder voor Red Bull lijkt te worden.

0 13-04-2017 11:14:12
;