Menu
© Sauber
Nieuws

Twijfels omtrent de verhalen over de conditie van Wehrlein

2 reacties | 2383x gelezen
06-04-2017 13:28

EvDelft | Pascal Wehrlein rijdt de Grote Prijs van China niet, zoals eerder gemeld. Maar het lijkt er nu op dat hij ook de Grote Prijs van Bahrein, een week later, niet zal deelnemen. Er is een bizar verhaal in omloop omtrent zijn conditie.

Bron: PaddockTalk.com

De jonge coureur, die gesteund wordt door Mercedes, miste de Grote Prijs van Australië omdat hij na zijn ongeluk in de Race of Champions na vrijdag toch niet fit genoeg bleek te zijn. Hij werd vervangen door de testcoureur van Ferrari, Antonio Giovinazzzi, die een goede indruk achterliet. De Italiaan racet ook in China.

Dat is om 'ervoor te zorgen dat Pascal in de best mogelijke gezondheid terugkeert in de cockpit op het vroegst mogelijke moment', aldus een verklaring van Sauber. Maar Sauber heeft niet gezegd of dat in Bahrein zal zijn of in Rusland.

Wehrlein: "Voor mij is het meest belangrijke dat ik intensief kan trainen om ervoor te zorgen dat ik 100% an geven in de auto, zo snel mogelijk."

Maar sommigen geloven het niet. Voormalig Formule 1-coureur Tiff 'Needles' Needell liet weten: "Wehrlein denkt dat zijn conditie niet goed is? Denk je dat Giovinazzi daar ooit aan heeft gedacht?" En Needell staat niet alleen in zijn bedenkingen. De invloedrijke Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport zei dat de verklaring van Sauber één dag later kwam dan de verklaring dat Wehrlein in elk geval de vrijdagtrainingen wilde rijden.

Het Duitse Auto Bild liet weten dat afgelopen maandag 3 april de 22 jaar oude Duitser in de simulator van Mercedes zat: "Hij heeft nu, sinds Australië, twee weken lang getraind om weer fit te worden. Hij wordt getraind door Josef Lebere, die ook de fysiotherapeut was van Ayrton Senna. Maar volgens Sauber is het Wehrlein die een race niet wil rijden? Wehrlein zou niet fit genoeg zijn voor Bahrein? Of steekt er mee achter?", aldus correspondent Lennard Wermke.

Wehrlein is een protege van Mercedes, en de teambaas van dat team, Toto Wolff, zei: "Ik heb te doen met Pascal, want hij heeft veel pech. Hij moet nu aan zijn conditie werken en sterk terugkomen. Ik twijfel er niet aan dat wanneer hij weer in de auto zit, hij zal laten zien dat hij de oude weer is."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Is inderdaad een bizar verhaal.. Zelfs de FIA doctoren hadden hem al groen licht gegeven, Normaal gesproken is het andersom: de rijder wil wel, maar FIA blokkeert.
Zijn ongeluk is al een flink einde geleden, was ook niet op hge F1 snelheid and hij heeft goede medische hulp, dus waarom al die vaagheid?

Hier kan je verschillende theorieen op loslaten:

A) Hij is echt nog niet helemaal top fit (en FIA doctoren heben dat niet opgemerkt
B) hij is lichamelijk topfit, maar heeft nog een psygisch probleem te v erwerken (iemand opdee site suggereerde een angst issue)
C) Ferrari zit er achter en betaald om Gio te testen
D) Wehrlein heeft zich onmogelijk gemakt met arrogant gedrag en auber bekijkt nu andere opties (zeker opties die geld opleveren)
E) zeg het maar jongens, mee kan ik er ook niet verzinnen

Welke optie denken jullie?

1 07-04-2017 07:59:25
haastig
Senior Member

Ik denk dat Ferrari het liefst zo lang mogelijk PW aan de kant laat staan, zodat zij voor zichzelf veel bruikbare data kunnen verzamelen. Buiten dat is PW natuurlijk zelf verantwoordelijk voor zijn gedragingen op en buiten de racetrack. Kimi heeft ook al eens zo'n blunder gemaakt. Het is kiezen voor F1 als professie, of hobbymatig van alles en nog wat uitproberen.

07-04-2017 17:25:16
;